Artikel fra september 2018
Læs hele avisen

Wacker Neuson overtager Kramer-salg fra Erenfred P.

24-10-2018

Naturlig del af vore ambitioner at vi overtager forhandlingen, siger Wacker Neuson-direktør Erik Høi

18 års samarbejde mellem den tyske maskinproducent Kramer GmbH og det danske maskinfirma Erenfred Pedersen A/S sluttede 1. september. Efter gensidig aftale er Erenfred Pedersen med adresser i Aalborg, Hedehusene og Kolding stoppet som dansk importør og forhandler af de tyske læssemaskiner, som fremover i stedet indgår i sortimentet hos Wacker Neuson.

Dermed finder Kramer-læsserne i virkeligheden ”hjem”. Kramer-Werke GmbH er en del af Wacker Neuson-koncernen med hovedkvarter i München.

Hos den danske gren af Wacker Neuson er administrerende direktør Erik Høi yderst tilfreds med at indlemme Kramer i produktsortimentet.

”I forvejen har vi jo både gravemaskiner og dumpere, men jeg har manglet læssemaskiner. Dem får vi nu med hele sortimentet af Kramer-læssere – inklusive teleskoplæssere. Jeg ser det som en naturlig følge af mine ambitioner. Wacker Neuson ejer Kramer, og jeg har nu overbevist mine ejere om, at vi på det danske marked kan gøre det mindst lige som godt, som det hidtil har været gjort. Og også bedre. Kramer har kun en beskeden markedsandel. Den skal vi gøre noget ved”, siger Erik Høi.

Wacker Neuson har overtaget både forhandling og service af Kramer, og mærket får nu hjemme på Wacker Neusons nye sjællandske adresse på Lykkegårdsvej i Roskilde. Her vil der blive ”mandet op” på såvel salg som service af læsser-mærket, varsler Erik Høi.

 

Ikke nyt mærke til EP

Hos Kramers danske makker siden år 2000, Erenfred Pedersen, agter administrerende direktør Martin Brinkmann-Pedersen ikke at gå på jagt efter et nyt læsser-mærke.

”Vi skal ikke have nye læssemaskiner i sortimentet. Jeg ser det ikke, som at der er et hul efter Kramer. Læssemaskiner er ikke et fokusområde for os. Og det er ikke udtryk for, at vi generelt drosler ned på entreprenørmaskiner. Vi får tvært imod mere power til Kobelco-gravemaskinerne, det store sortiment af dumpere fra Thwaites, komprimeringsgrejet fra Atlas Copco samt vore andre markante forhandlinger”, siger Erenfred Pedersen-direktøren.    

”Kramer var en selvstændig virksomhed, da vi startede som forhandler for 18 år siden. Siden er den blevet overtaget af Wacker Neuson, og så er det måske meget naturligt, at Wacker Neuson Group fremadrettet vil samle deres aktiviteter i det danske datterselskab”, siger Martin Brinkmann-Pedersen.

Billedtekst:

Erik Høi, administrerende direktør for Wacker Neuson – kan nu udbygge maskinsortimentet med læssemaskiner fra Kramer.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk