Én afdeling blev til fem for nordjysk entreprenørfirma

07-11-2018

HMN Entreprenøren har bredt sig fra Løgstør til Midtjylland og Sjælland og øget både antallet af medarbejdere og Liebherr-gravemaskiner

Der er masser af grokraft i entreprenørbranchen i Nordjylland. I hvert fald, hvis man skal måle efter HMN-standarden i Løgstør. Siden foråret 2011 har entreprenørfirmaet HMN Entreprenøren A/S tilføjet både nye afdelinger, medarbejdere og maskinkraft i stor stil. I løbet af få år er én afdeling blevet til fem, antallet af medarbejdere er vokset til 115, opgaverne er der kommet flere af, og indehaver og administrerende direktør Henrik Christensen har jævnligt haft behov for at bestille flere og nye entreprenørmaskiner.

”Vi opererer mest i Vesthimmerland, Rebild, Jammerbugt, Aalborg og Thisted kommuner. Men vi er også i gang med opgaver i Hillerød, Høje Taastrup, Slagelse, Roskilde og andre steder på Sjælland samt København, som er kommet stærkt med, efter at vi etablerede en afdeling i Karlslunde. Her er det gået som med vores afdeling i Thisted: én opgave vokset til mange”, fortæller Henrik Christensen.

HMN Entreprenøren fik egen adresse i Thisted, da firmaet i 2014 landede en rammeaftale med Thisted Fjernvarme. Da entreprenørfirmaet var på plads på Leopardvej, kom der snart flere opgaver til. Samme mønster viste sig på Sjælland, og da HMN Entreprenøren 1. januar 2017 overtog Guldhammer Entreprise A/S i Brovst, åbnede dørene sig til opgaver i og omkring Aalborg.

 

30 års erfaring fulgte med

Indtil da havde det været lidt vanskeligt rigtigt at komme ind på markedet i Aalborg-området. Overtagelsen af Guldhammer Entreprise sparkede døren ind til Aalborg.

Oprindelig så firmaet dagens lys på fundamentet af M. Nielsen A/S i Ranum, som gik konkurs i 2011. Fremtiden kom til at hedde HMN med mange af de tidligere medarbejdere fra M. Nielsen som en solid ballast og i virkeligheden med godt 30 års erfaring.

I 2012 overtog HMN Entreprenøren et vognmandsfirma i Løgstør. Da nytårsklokken faldt i slag til 2014, etablerede virksomheden afdelingen i Thisted. Samme dato kom Entreprenørfirmaet Graversgaard i Lemming ved Silkeborg ind under HMN, og dermed kom den tredje adresse til med en ny afdeling i Midtjylland.

Sjælland fulgte efter i foråret 2016, da Løgstør-virksomheden etablerede sig med en afdeling i Karlslunde. Nogle måneder senere fulgte overtagelsen af Guldhammer Entreprise og dermed nye opgaver i og omkring Aalborg.

 

Mange Liebherr

I takt med den hastige ekspansion, har distriktschef Ole Klitgaard hos Liebherr-importøren Johs. Møllers Maskiner gentagne gange lagt vejen omkring virksomheden i Løgstør. Første gang, Henrik Christensen købte en Liebherr-gravemaskine til HMN Entreprenøren, var i 2013. Det var en R 936. Siden er flere kommet til.

”Vi har været godt tilfredse med den service og opbakning, vi får hos Johs. Møllers Maskiner. Og så tæller ikke mindst brændstofforbruget i Liebherr-maskinerne. Dér er der ikke mange andre, der kan være med – om nogen. Liebherr er rigtig skarpe på at holde dieselforbruget på et minimum, og det betyder mere for en entreprenørvirksomhed end nogensinde tidligere”, fastslår HMN-direktør Henrik Christensen.

 

Medarbejderne med på råd

”Samtidig får vi nogle driftssikre maskiner, der virkelig er lavet færdige og har god komfort. Det tæller også rigtig højt, for vore maskinførere skal jo tilbringe adskillige timer i førersæderne hver dag. Medarbejderne er selvfølgelig også med på råd, når vi køber såvel maskiner som biler. Når det gælder nye Liebherr-maskiner, skal vi altid havde vores HMN-pakke med. Den består af forskelligt ekstraudstyr som blandt andet komfort-sæde, ekstra lys, trin hele vejen rundt på larvebåndsmaskinerne, inverter, walkie, bluetooth, rotortilt og andre features, alt efter hvilke opgaver der skal løses”, siger HMN-direktør Henrik Christensen.


Citat:


”Liebherr er rigtig skarpe på at holde dieselforbruget på et minimum, og det betyder mere for en entreprenørvirksomhed end nogensinde tidligere.”


Henrik Christensen, indehaver og administrerende direktør, HMN Entreprenøren A/S


I øjeblikket har Løgstør-firmaet både R 936’ere, R 926, R 916, R 914 Compact og hjulgraverne A 918 og 910 Compact på maskinlisten. Yderligere en R 926 Compact er bestilt og på vej, og så har Henrik Christensen besluttet, at der skal bestilles en ekstra R 914 Compact til levering i det tidlige forår.

I årenes løb har HMN Entreprenøren tillige skiftet og udvidet med tre styk gummigeder og fem minigeder fra Liebherr.


  

Billedtekster:

1.

Direktør Henrik Christensen, HMN Entreprenøren A/S (til højre) og Johs. Møllers Maskiners distriktschef Ole Klitgaard har efterhånden givet hånd på maskinhandler adskillige gange. Her senest på nok en ny Liebherr R 936 med 3D GPS fra Trimble.

2.

Der er fuld gang i separatkloakeringen i Fjerritslev, og det er HMN Entreprenøren, der klarer opgaven for Jammerbugt Forsyning. Her med en Liebherr R 936’er.

3.

Ny transmissionsledning skal på plads fra Thisted til Klitmøller. HMN Entreprenørens mandskab og maskiner har fire måneder til de 15,5 kilometer, og tidsplanen holder. Her en Liebherr R 924 Compact i fuld aktivitet.

4.

Hjulgravemaskinen Liebherr A 910 er gesvindt at komme frem og tilbage med på den lange strækning fra Thisted til Klitmøller, hvor HMN Entreprenøren lægger ny ledning til varmeforsyning.

5.

En af HMN Entreprenørens Liebherr R 936-gravemaskiner i sving i Aalborg. Overtagelsen af Guldhammer Entreprise har for alvor åbnet for opgaver i og omkring Aalborg.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk