Artikel fra marts 2023
Læs hele avisen

19-årig entreprenør med ny disko-graver

09-03-2023
Del artikel på
To-tons Wacker Neuson har fuldt blus på alle lamper

Ingen behøver være i tvivl, når aftenmørket brydes af et lysshow i landsbyen Kloster mellem Ringkøbing og Vesterhavet: 19-årige Mikkel Frich er på vej i sin nye Wacker Neuson-gravemaskine. Den unge entreprenør sparede nemlig ikke på belysningen, da han købte maskinen hos Wacker Neuson-forhandleren Stemas A/S.

”Jeg skal somme tider sidde i maskinen 25 timer i løbet af en uge. Så skal det være lidt sjovt. Og det er altid fedt at se folk vende sig for at kigge en ekstra gang, når jeg arbejder med maskinen. Derfor kan der ikke blive for meget gejl”, griner Mikkel Frich.

Foruden at maskinen er speciel, er hans løbebane også speciel. Han er faktisk butiksuddannet. Tidligere solgte han fødevarer til sommerhusfolket hos Meny i Søndervig. Sideløbende med uddannelsen, kørte han i fritiden rundt med en havetraktor med vogn og slog græs for folk og virksomheder i nærområdet.

Nu driver han sit eget firma, Frich Have & Anlæg, og som noget af det første anskaffede han en Weidemann-læssemaskine. Nu har han så øget maskinparken med Wacker Neuson-gravemaskinen, som foruden at grave også kan blinke om kap med de fleste diskotek-lysshows. Dermed er han klar til alt fra græsplæner til flisebelægninger og gravning til kloak.

 

Ikke standard

Den nye i maskinparken er en Wacker Neuson ET18 graver, som salgskonsulent Peter Røjkjær hos Stemas A/S har leveret med en kampvægt omkring de to tons. Men Mikkel Frichs maskine er langt fra standardudgaven.

Pedalerne i bunden er afmonteret, og alle funktioner er flyttet op i joysticks. Maskinen har masser af ekstra arbejdslys, men også positionslys i forskellige farver både foroven og forneden. Inde i kabinen har Mikkel Frich et behageligt rødt lys. Og så har graveren også blitz-blink. Det har mekaniker Peter Hvass på Stemas’ værksted i Hadsten haft fingrene i, så Mikkel Frich nu kan ændre blitz-frekvensen ved tryk på en knap i kabinen.

Foruden en lang række standard-features, som maskinen er født med, har den tillige fået centralsmøring, og Stemas har leveret den med både Compacttilt, Moba-maskinstyring og skovle fra maskinfabrikken JST.

Når nu meget andet skulle ændres, valgte Mikkel Frich også at springe fra den kendte gule Wacker Neuson-farve. Han bestilte også lige en omlakering, så den totalt matcher hans røde Weidemann 1390-minilæsser, som han købte hos Stemas for et års tid siden.

Også hans store plæneklipper er i øvrigt forsynet med masser af lys.

 

Billedtekster:

1.

Mikkel Frich klar til at rulle ud på opgaver i Ringkøbing-området med både Weidemann-læsser og Wacker Neuson-graver med masser af lys.

2.

Mikkel Frich klarer i alskens opgaver med Frich Have & Anlæg – og nu en ny Wacker Neuson-graver.

3.

Det blev ikke sparet, da Mikkel Frich købte ind hos Stemas. Den nye gravemaskine er udstyret med masser af lys, Compacttilt, Moba-maskinstyring, centralsmøring og andet ekstra udstyr.

4.

Der breder sig lidt diskotekstemning i maskinhuset, når den nye Wacker Neuson ruller ind.

 

 

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk