Artikel fra august 2018
Læs hele avisen

28 nye tons til Forvalteren

24-08-2018

Erenfred Pedersen solgte 28 tons Kobelco-gravemaskine til nordsjællandsk entreprenør – og hev den straks tilbage

Det var på lånt tid, entreprenør Thomas Jørgensen i Ølsted i Nordsjælland fik lov til at beholde sin funklende nye 28 tons Kobelco-gravemaskine. Næppe havde han fået den leveret fra den danske Kobelco-forhandler, Erenfred Pedersen A/S, før maskinfirmaet hev maskinen til sig igen.

”Det var helt i orden. Vi havde faktisk aftalt det, da Thomas Jørgensen købte den. Og nu har vi altså fået maskinen igen, så jeg kan komme videre med at lægge rør i villakvarterer i Fredensborg. Erenfred Pedersen ville bare gerne vise maskinen frem på E&H”, fortæller maskinfører Michael Larsen.

I Ølsted-virksomheden hedder han ”Forvalteren”. Det er da også det, står på den nye Kobelco SK 270 NLT, som er modeltypens smalle version med 80 cm bælter.

 

Alt med OilQuick

”Den passer helt perfekt til at lægge meter- og halvmeterrør ned i forbindelse med byggemodninger. Vi har også Kobelco-gravemaskiner i 8 og 16 tons, og alt er udstyret med OilQuick-hurtigskifte. Vi har OilQuick fra 2,7 tons og op til 50 tons. Det giver lynhurtigt skift af redskaber, og med OilQuick vinder jeg 840 kg i løfteevne. Nemlig det, som rotortiltet vejer. Når jeg ikke har behov for rotortilt, kan jeg køre med større graveskovle, og dermed får jeg 30 procent større brydekraft”, fortæller Michael ”Forvalteren” Larsen.

Thomas Jørgensen startede virksomheden i 2003, og allerede i starten af 2004 gjorde Michael Larsen sin entré. Han har været med i firmaet Entreprenør Thomas Jørgensen ApS siden, og i det daglige er han ofte den udfarende kraft.

”Foruden Thomas selv, er jeg den, der har været med længst tid i firmaet. Jeg har fingrene med i alt muligt, og det har ført til tilnavnet Forvalteren”, forklarer Michael Larsen.

Billedtekst: 

Maskinkonsulent Simon Nielsen fra Erenfred Pedersen A/S (til højre) giver hånd til entreprenør Thomas Jørgensen på lånet af den nye Kobelco-graver til præsentation på E&H. Forvalteren selv, Michael Larsen, sørger for at holde godt fast i maskinen.

Læs mere på
www.ep.dk

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk