Agromek skal skaffe flere unge ned i kloakkerne

21-11-2018


Brancheforening benytter messen til en charmeoffensiv for hele faget

Brancheforeningen Danske Kloakmestre lægger alle personlige ambitioner om tilvækst til medlemsdatabasen til side, når den debuterer som udstiller på Agromek i Herning. I stedet handler det om at sikre branchen en fremtid – og sikre en fremtid for nye i branchen.

”Naturligvis vil vi altid gerne have nye medlemmer hos Danske Kloakmestre. Men på Agromek bruger vi altså tiden på en charmeoffensiv ikke blot for os selv, men for hele branchen. Der er brug for rigtig mange nye kloakfolk over hele landet, og branchen byder faktisk på rige muligheder for at uddanne sig i forskellige retninger. Hvis fremtidsplanerne indebærer muligheden for at blive selvstændig på et tidspunkt, er kloakbranchen ideel til det. Uanset om man ønsker kun at være sig selv, eller måske vil have et større firma med medarbejdere”, forklarer Thomas Rasmussen, som er næstformand i Danske Kloakmestre.

De fire Agromek-dage fra tirsdag den 27. til fredag den 30. november tager han selv en tørn på stand C2595 i Herning. Her får han selskab af blandt andre bestyrelseskollega Mikael Skov. De er begge to selvstændige kloakmestre, og dermed er forudsætningerne i orden for at indvie unge besøgende i, hvorfor der er fornuft i at satse på en fremtid i kloakken.

 

Skideligeglad

”Danske Kloakmestre kører allerede en kampagne, som vi lidt direkte har døbt ”Skideligeglad”. Der er netop tale om en lærlingekampagne, hvor opfordringen er ”Ta’ nu den skide uddannelse”. Nu øger vi så bestræbelserne for at sikre unge en fremtid i branchen og branchen en fremtid ved at have en stand på Agromek. Her byder vi på en snak med information om mulighederne, uanset om man ønsker at gå i lære som anlægsstruktør, eller måske i første omgang bare vil arbejde som arbejdsmand, maskinfører eller være kloakrørlægger”, siger Danske Kloakmestres næstformand.

Danske skoleelevers evne til at stabe og læse er fortsat faldende, viser nye tal fra Undervisningsministeriet. Det skaber knapt så meget bekymring i kloakmestrenes brancheforening som hos mange andre. Netop kloakbranchen er nemlig fuld af succeshistorier om unge, der har fået en fin karriere på trods af, at de aldrig blev gode venner med bogstaverne i skolen.

 

Ordblinde kloakmestre

”Rigtig mange med problemer med at læse og skrive er i fuld gang som rørlæggere eller selvstændige kloakmestre. Der er konstant ordblinde unge under uddannelse til kloakmestre, og fagskolerne har udviklet både teknikker og hjælpemidler til at overvinde problemerne. Det giver unge med gå-på-mod rigtig fine muligheder for at overvinde de boglige problemer og få en god karriere. Måske tilmed eget firma”, siger Thomas Rasmussen.

Det har vist sig, at mange unge vælger at søge nye jobmæssige veje, efter at have tage en landbrugsuddannelse. Dem vil kloakmestrene gerne have en snak med på Agromek. Jobmulighederne er nemlig gode i kloakbranchen, hvor der i øjeblikket kun uddannes 120-130 nye kloakmestre om året. For få år siden var antallet omkring 300. Det betyder, at der stort set er jobgaranti, hvis man vælger en fremtid i kloakken.

 

Billedtekster:

1.

En ret så direkte opfordring fra Danske Kloakmestre: ”Ta’ nu den skide uddannelse”. På Agromek vil brancheforeningen være klar til en snak med fremtidens folk om en branche med gode karrieremæssige muligheder

2.

Der er brug for mange nye folk i kloakbranchen, som kvitterer med gode mulighed for både uddannelse og karriere.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk