Artikel fra juni 2024
Læs hele avisen

Bay Christensen giver debut til nye neddelere

05-06-2024
Del artikel på


Rønnede-firmaet har Danmarks bedste entreprenørmaskinmekanikerlærling

En ny nordirer får debut, når CBC Bay Christensen A/S for nogle dage rykker fra Rønnede på Sjælland til E&H 2024 i Herning. Virksomheden har et års tid haft import af neddelere fra producenten Edge Innovate i Dungannon vest for Belfast. Når den danske entreprenørbranche samles på messearealet i det midtjyske, bliver det med præsentation af blandet andet 30 tons neddeleren Edge VS420.

”Vi tager både vores velprøvede knuser- og sorterermærke EvoQuip og den nye import fra Edge Innovate med på messen. Men også hydraulikhamre, betonknusere, betonsakse og andet af det barske fra japanske NPK, som vi har haft den danske forhandling af siden 2002. Mange messegæster vil nok især hæfte sig ved de nye irske neddelere. Dem har vi ikke haft med ude på messer eller udstillinger tidligere”, fortæller maskinhandler Mathias Friderichsen hos CBC Bay Christensen.

”Edge-neddelerne er alt andet end kræsne. De gnasker det hele fra træ og rødder til vaskemaskiner. Edge Innovate er vores nye agentur, og vi ser naturligvis frem til messen i Herning med både spænding og store forventninger”, siger Mathias Friderichsen.

Foruden neddelere, laver Edge Innovate også sortereværker, tilmed i den helt store størrelse. Blandt andet er en af markedets allerstørste mobile tromlesorterere, TRM831, på produktionslisten i Dungannon. Tillige laver nordirerne også stakkere i længer på op til godt og vel 40 meter. 

 

Danmarks bedste

CBC Bay Christensen A/S har I øvrigt fået en fornem fjer i hatten i form af titlen Danmarks bedste entreprenørmaskinmekanikerlærling. Manden med den lange titel er 23-årige Jesper Volder, som lagde alle konkurrenterne bag sig ved DM i Skills.

Han har været i lære hos maskinfirmaet i Rønnede i fire år og er netop færdig nu. Jesper Volder har taget uddannelsen sammen med en gymnasial uddannelse, og han var en særdeles populær vinder, da han røg helt til tops ved DM i Skills, som er det store, årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne.

”Jesper er både energisk og videnshungrende og tillige vellidt såvel i firmaet som hos kunderne. Han har også på fineste vis promoveret uddannelsen til entreprenørmaskinmekaniker og talt med flere hundrede gymnasieelever over Teams. Efter svendeprøven tager han ud og rejser i nogle måneder, og så vender han heldigvis tilbage til CBC Bay Christensen”, siger maskinhandler Mathias Friderichsen.


Billedtekster:

1.

Edge VS420 – 30 tons supergnasker, der tager alt fra træ og rødder til vaskemaskiner. Den repræsenterer Bay Christensens nye import fra Edge Innovate.

2.

Jesper Volder – Danmarks bedste med den lange titel entreprenørmaskinmekanikerlærling.

 

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk