Artikel fra september 2023
Læs hele avisen

Danske ParkLand til de kongelige britiske plæner

14-09-2023
Del artikel på


Maskinfabrikken havde fire maskiner med på Have & Landskab – de tre var solgt til levering i forskellige retninger

Lidt kongelig har man da lov at være, mener et af de kulørte ugeblade. Direktør Søren Svenningsen fra Parkland Maskinfabrik ved Herlufmagle havde stråhat på, da han viste maskiner frem på Have & Landskab. Men det havde faktisk været helt i orden, hvis han havde iført sig en krone – om end ikke andet, så da af fastelavns-modellen. En af de maskiner, han havde med til Slagelse, skal nemlig køre på royale britiske plæner.

Gennem årene har ParkLand produceret og eksporteret bunker af maskiner til specielt Tyskland, men også i stort antal til kinesiske aftagere. Tre af maskinerne på standen i Slagelse skulle imidlertid videre i ganske andre retninger efter den grønne messe.

Jammerbugt Kommune i det nordjyske havde tegnet sig for den ene af maskinerne. En golfbane i Canada stod og skulle bruge en anden ParkLand. Og den tredje skulle så over Nordsøen til Royal Parks i England, som ikke er en hvilken som helst tilfældig urtehave.

 

Kongelige hestemaver

”Vi har leveret maskiner til Royal Parks flere gange. Jeg véd ikke, om det var til selve Windsor Castle, men det var i hvert fald til området omkring Windsor. Den skulle samle agern, som nu afdøde Dronning Elizabeths sportsheste ellers gnaskede i sig. Hestene kunne godt lide at spise dem, men de var ikke gode for de kongelige hestemaver. Så når der faldt agern faldt, samlede en ParkLand-maskine dem op, før de gjorde hestene syge”, forklarer Søren Svenningsen.

I tidens løb har ParkLand solgt omkring 100 maskiner til England, og deraf en del til Royal Parks.

  

Billedtekster:

1.

Søren Svenningsen er klar med en dansk ParkLand til royale, britiske parker og haver, Royal Parks.

2.

ParkLand til Jammerbugt Kommune. Fabrikken er fast udstiller på Have & Landskab og viste i år fire maskiner, hvoraf de tre efter udstillingen blev sendt til Jammerbugt Kommune, en canadisk golfbane og Royal Parks i England.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk