Artikel fra august 2017
Læs hele avisen

Fest i sommerlandet

29-08-2017
Del artikel på
Produkt-jubilæer for Avant og Schaeff – friluftsafdeling for Hydrema og Case på sommertur

Så gik den sommer – eller hvad vi nu skal kalde den. På maskinfronten gik den udmærket med både jubilæer, en ny afdeling efter nye normer, og Case-folk på udflugt med solidt grej.

 

Sølvbryllup med Avant

Jørgen Jensen hos Sorring Maskinhandel og Gert Jensen hos Hørve Maskinhandel fejrede sølvbryllup med deres finske hovedmærke Avant. Det var 25 år siden, de to gange Jensen drog til Bauma-messen for at finde en god minilæsser, som de kunne blive forhandlere af. Det lykkedes. De mødte finske Avant, og sød musik opstod.

Jensen & Jensen var oprindeligt landmænd, men have slået sig på maskinhandel med speciale i minilæssere. De første år var det hovedsagelig kvæg- og pelsavlere, der købte Avant. I dag er der også god afsætning til blandt andre anlægsgartnere, entreprenører, kirkegårde og boligforeninger.

I 2013 indviedes et stort showroom i Låsby, og det har medvirket til at gøre Avant endnu mere synlig i Danmark.

 

30 år med Schaeff

Også i Horsens blev der kippet med jubilæums-flaget. Maskinhuset solgte de første maskiner af mærket Schaeff i 1987, og dermed var der anledning til 30 års festivitas. I løbet af de 30 år har Maskinhuset med Lene og Johnny Lauritzen i front solgt ikke færre end 10.000 nye kompakte minigravere og gummihjulslæssere fra samme leverandør.

At leverandøren så har skiftet navn frem og tilbage, er en detalje. Da Maskinhuset begyndte at sælge de sydtyske maskiner i 1987, hed de Schaeff. Siden blev navnet ændret til Terex, indtil Schaeff så gjorde comeback i år.

I samtlige 30 år har Maskinhuset været eneimportør og forhandler af maskinerne, og adskillige gange er Horsens-firmaet blevet kåret som årets importør af Schaeff og Terex i Europa.

Jubilæet blev fejret med manér med stort festtelt og stor udstilling med Schaeff som det naturlige omdrejningspunkt, men også med en række af Maskinhusets andre leverandører på plads med deres produkter.

 

Hydrema open air

Hydrema klarer sig uden telt og andet over hovedet i virksomhedens nye afdeling. Den er en frilufts-udstilling af maskiner på en grund ved rundkørslen på Herningvej i udkanten af Holstebro.

”Vi vil gerne være tættere på vore vestjyske kunder. Derfor har vi lejet grunden ved Holstebro. Vi har døbt den nye lokation Hydrema Vest. Den er ikke en salgs- og serviceafdeling med fast daglig åbningstid. Man kan altid kigge inden om for at se på de brugte maskiner, men der vil som udgangspunkt ikke være bemanding på stedet”, fortæller Hydrema.

Efter forudgående aftale er Hydremas sælger for Vestjylland, Brian Løjngaard, klar til at vise maskiner frem for interesserede. Hydrema satser på, at de vestjyske kunder vil tage godt imod den nye open air-afdeling, som kan spare den lange køretur til Hydrema Center Nord i Støvring.

 

Case på tur

S. D. Kjærsgaard sendte Case-maskiner lidt i alle retninger. Dels til demo-arrangement hos Roskilde Sten & Grus, hvor der var mulighed for at tjekke den nye Case 695 rendegraver og den nye G-serie læssemaskine efter i sømmene. Og dels andre steder i landet, hvor firmaets folk dukkede op med maskiner et par dage og viste frem.

Blandt andet lejrede Case-folkene sig i Herning med Jyske Bank Boxen som nærmeste nabo. Faktisk på en lille bid af det areal, der midt i juni næste år kommer til at huse entreprenørmessen E&H ’18.

”Det er godt af være i god tid”, erklærede Case-sælger Arne Nordestgaard, som var taget på sommertur med kol0lega Poul Hald og den nye Case 712G-læssemaskine med comfortzone-kabine, kaffemaskine og køligt til de besøgende ganer.

Billedtekster:

 

1.

25 år med Avant. I 2013 rykkede Sorring Maskinhandel fra ejendommen ved landsbyen Sorring ned til motorvejsudsigt til Østjyske Motorvej ved Låsby i et stort showroom.

 

2.

Lena Brohus Lauritzen og Johnny Lauritsen markerede 30 år med Schaeff ved et stort arrangement ved hovedkvarteret i Horsens.

 

3.

Hydrema Vest i udkanten af Holstebro. Sælger for Vestjylland Brian Løjngaard har allerede høstet de første slutsedler som følge af open air-initiativet.

 

4.

S. D. Kjærsgaard og Case Construction kom i lidt god tid til E&H-arealet ved Boxen i Herning.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk