Artikel fra april 2024
Læs hele avisen

Helt fyldt op med maskiner i Roskilde

26-04-2024
Del artikel påGummi-geder og grav-køer er igen en væsentlig del af landets dyrskuer

Dyrene trives rundt om i nationens entreprenørfirmaer og grønne virksomheder. Og nu nærmer tiden sig, hvor maskinfolket igen stævner mod dyrskuerne for at se på geder og køer. Gummigeder og gravkøer. Plus de mange andre maskiner, der udgør en væsentlig del af de traditionsrige dyrskuer.

Tingene tager fart fredag den 24. og lørdag den 25. maj, hvor Det sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa slår portene op som det første af de store dyrskuer. Samme weekend, den 25. og 26. maj, lokker de prægtige rammer ved Gammel Estrup ved Auning, med årets møde mellem land og by.

Danmarks største dyrskue snupper vanen tro tre dage. Roskilde er klar fredag den 31. maj, lørdag den 1. og søndag den 2. juni. Ret præcist en måned før, dyrskuepladsen forvandles til festival-eldorado for Roskilde Festival. Maskininteresserede bliver ikke snydt. Roskilde Dyrskue har for længst meldt udsolgt af stande i maskin- og erhvervsafdelingen.

 

Nye rekorder

Hvis besøgstendensen fra i fjor fortsætter, kommer der heller ikke til at mangle publikum. Dyrskuet i 2023 markerede sig med flere besøgende og større maskinareal end nogensinde tidligere. Skuet sprængte den hidtidige rekord, da 113.763 lagde vejen omkring i løbet af de tre dage. Det var 746 flere end den gamle rekord fra 2019. Men også maskinudstillingen fik en gevaldig opjustering, da arrangørerne i Roskilde fandt yderligere 7000 kvadratmeter og bragte maskinarealet op på samlet 63.000 kvadratmeter.

Efter Roskilde er det Det Fynske Dyrskue i Odense, der står i kalenderen fredag den 7., lørdag den 8. og søndag den 9. juni, og Hjørring Dyrskue er klar som Nordjyllands største dyrskuebegivenhed fredag den 21. og lørdag den 22. juni. Landsskuet i Herning lukker ledet for de store dyrskuer torsdag den 4., fredag den 5. og lørdag den 6. juli.

 

Nummer 100 for 24. gang

Mange af maskinudstillerne vender tilbage til deres faste standpladser rundt om på landets dyrskuer. Derfor er der indbygget masser af tradition også for gæsterne, som i mange tilfælde sætter kursen i kendt retning, når de har passeret indgangsportalen. En af de yderste stabile på Roskilde Dyrskue er ham på plads nummer 100. Direktør Børge Jørgensen med Bejco & Kramac Maskincompagni er i år med for 24. gang. Da Børge Jørgensen rullede ind på dyrskuepladsen første gang, var det til stand nummer 100. Det har det været lige siden.

Den jyske virksomhed med produktion af egne Bejco-minidumpere og tillige import af Hinowa-minidumpere og italienske Eurocomac-gravemaskiner har altid chefen selv med som vært i udstillingsvognen.

”Ja, vi er ret stabile. Vi kommer hvert år, og vi flytter os ikke. Det er altid dejligt at komme ud og møde folk direkte, og ikke mindst i en verden, der bliver mere og mere digitaliseret. Det er ikke længere så personligt, som tidligere. Men jeg fornemmer klart, at gæsterne sætter pris på den direkte kontakt. Det gør jeg så også, og det er jo et godt udgangspunkt for en snak over en kop kaffe”, siger Børge Jørgensen.

 

Billedtekster:

1.

Fest, flag og farver kendetegner Danmarks største dyrskue, når by og land mødes i Roskilde.

2.

Et sammensurium af små, store og nogle midt-imellem-maskiner på Roskilde Dyrskue, hvor maskinafdelingen for længst har meldt udsolgt af stande.

3.

Næste år kan direktør Børge Jørgensen og Bejco & Kramac Maskincompagni fejre sølvbryllup med Roskilde Dyrskue. I år er det 24. gang, han stiller op – og tilmed på samme plads nummer 100.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk