Artikel fra marts 2024
Læs hele avisen

Der skal mere slam på Kloakmessen

19-03-2024
Del artikel på
Danske Kloakmestres formand ser mange muligheder for at give messen yderligere indhold

Kloakmessen 2024 blev nærmest historisk med godt og vel 1000 flere gæster, end for to år siden. Og dermed den hidtil største succes med Kloakmessen i Messe C i Fredericia.

Godt og vel 4300 fagfolk passerede indgangssluserne i det store messecenter i løbet af de to dage i kloakkens tegn. Dermed kan det også være vanskeligt at forestille sig, hvordan Danske Kloakmestre og Messe C skal få stillet den umættelige rekord-trang fremover. Kan besøgstallet da vokse yderligere?

Det mener Danske Kloakmestres formand, Verner H. Kristiansen.

”Jeg tror, at vi blandt andet skal have mere slam”, siger han.

 

Naturlig del

”Der var masser af entreprenørmaskiner at se på Kloakmessen, og det er jo fint. Kloakmestre både graver og flytter jord. Men jeg havde faktisk gerne set flere slamsugere, som er en naturlig del af kloak-konceptet. Umiddelbart kan jeg se mellem en og to håndfulde firmaer, der enten producerer eller forhandler slamsugere. Dem måtte de gerne have kørt nogle stykker af ind i Messe C, siger Verner H. Kristiansen.

Kloak-formanden ser et ekstra gæste-potentiale i slam.

”Slamsuger-operatørerne vil naturligvis se og snakke om slamsugere. Hvis de får mulighed for det, bliver deres interesse for at besøge Kloakmessens væsentligt større, og for mange af dem bliver det værd at tage turen til Fredericia for at møde udstillerne og se på materiellet”, siger Danske Kloakmestres formand.

 

Fin opbakning

I øvrigt er Verner H. Kristiansen taknemmelig for, at udstillerne bakker op om messen i det omfang, det er tilfældet.

”Udstillerne var gode til at dele budskabet om Kloakmessen på sociale medier, vi kørte hårdt på med markedsføringen, og mange flere besøgende forudbestilte deres adgangsbilletter. Men selv om vi i år slog den gamle besøgsrekord med godt og vel 1000 gæster flere, end for to år siden, vil der være plads til endnu flere både besøgende og udstillere fremover. Og Messe C kan godt skaffe plads til flere udstillere. Men vi vogter over, at der skal være en skarp linje, så de besøgende fagfolk har sikkerhed for, at messen kun har fagligt relevante stande, siger kloakmestrenes formand.

Et af årets nye tiltage var helt i tidens grønne ånd et specielt område for elektrisk drevne maskiner. Det blev modtaget særdeles positivt at både udstillere og messegæster.

 

Sjette gang i Fredericia

Det var sjette gang, Danske Kloakmestre og Messe C sammen afviklede Kloakmessen i Fredericia.

Udstillingen blev oprindelig født som en intern begivenhed i forbindelse med kloakmestrenes årlige generalforsamling, hvor nogle håndfulde leverandører til kloakbranchen viste produkter frem. Siden fulgte en egentlig messe på Hotel Pejsegården i Brædstrup, inden Kloakmessen fandt sin faste placering hvert andet år i messecentret i Fredericia.

 

Billedtekster:

1.

Udstillerne holdt sig ikke kun inden døre i Messe C. Også foran messehallen blev der vist maskiner og grej til kloakbranchen.

2.

Messecentret i Fredericia var forvandlet til et sandt eldorado for kloakbranchens fagfolk.

3.

Danske Samson Agrolize havde stort materiel med på Kloakmessen. Salgschef Karsten Kammer (til venstre) og distriktschef Tommy Svaneborg kunne konstatere, at det var en stor succes at tage en slamsuger med, så de besøgende havde noget at kigge på og røre ved.

4.

De elektriske maskiner havde deres egen del af Kloakmessen, hvor minigraverne viste sig næsten lydløst frem.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk