Artikel fra maj 2021
Læs hele avisen

Doosan får guldmedalje for at afskaffe maskinføreren

31-05-2021

Koreanerne høstede topnotering for design med Concept-X gravemaskine

Maskinførere hænger ikke på træerne. Nu har Doosan løst problemet med mangel på gode folk i kabinerne: Førerløse gravemaskiner. Lige til en guldmedalje.

Sådan skulle det da også gå, da 98 medlemmer af en international jury af uafhængige eksperter trådte sammen for at belønne de mest ultimative design inden for en række kategorier. International Forum Design, også kendt som iF Design, havde omkring 10.000 gode forslag fra 52 lande i bowlen, da de fornemste priser for design anno 2021 skulle uddeles. Doosan snuppede en af de 75 guldmedaljer.

 

Dobbelt op på bånd

Guldprisen til de koreanske maskinmagere faldt for den fremtidsorienterede, førerløse gravemaskine Doosan Infracores Concept-X, hvor førerhuset er sparet væk. Dermed også maskinføreren i det ubemandede fartøj. Mens konstruktørerne sparer på kabiner, fråser de med lavebåndene. Dem er der fire af på gravemaskinen. Opdelingen i fire i stedet for to bånd øger stabiliteten i ujævnt terræn.

Manden i kabinen er på Concept-X erstattet af droner, der måler arbejdsområdet op, automatisk analyse af data og etablering af en arbejdsplan og overførsel af data til maskinen.

iF International Folrum Design med base i Tyskland står bag de anerkendte designpriser og er verdens ældste uafhængige designorganisation. Sammen med ligeledes tyske Red Dot Design Awards og den amerikanske IDEA betragtes iF Design som en af verdens førende designpriser.

 

Billedtekst:

Det ubemandede fartøj Doosan Infracores Concept-X er hædret med en af verdens fornemste designpriser – tilmed i guldudgaven.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk