Elkær bliver en del af GMR

27-06-2017

Grundlægger Henning Elkær bliver daglig leder

GMR Maskiner A/S med hovedafdeling i Horsens har købt den fynske redskabsproducent Elkær Maskiner. Virksomheden i et nedlagt mejeri ved landsbyen Herrested på Østfyn blev grundlagt i begyndelsen af 1980’erne af Henning Elkær, og han følger med handelen som daglig leder også fremover.


Elkær Maskiner producerer forskellige redskaber til traktorer og redskabsbærere. Hovedvægten ligger på hæk- og hegnsklippere, og Henning Elkær har blandt andet kunnet præsentere Europas største hegnssav på Agritechnica-messen i Tyskland.


Hos GMR Maskiner fortæller direktør Niels Kirkegaard, at Horsens-virksomheden har købt Elkær Maskiner med henblik på at styrke den og drive den videre i de hidtidige rammer ved Herrested.


”Vi har en vækststrategi, og siden 2008 har vi køb flere virksomheder. Blandt andre Nesbo, som i dag er en styrket virksomhed under vores ejerskab. Vi har længe haft kik på Elkær Maskiner, fordi det er en dansk producent, som fremstiller kvalitetsprodukter, som lige som GMRs produkter hægtes på en traktor eller redskabsbærer. Elkærs hovedprodukter er hæk- og hegnsklippere, og de supplerer GMRs produktprogram med græsudstyr, sneskrabere og fejemaskiner”, siger Niels Kirkegaard.

 

Klip et ”j”

I virkeligheden burde den fynske virksomhed hedde Elkjær Maskiner – med et ”j”, ligesom en dansk fodbold-legende. Men lige som Henning Elkær har gjort det til en livsopgave af klippe og skære med sine maskiner i hække og hegn, har han også klippet i efternavnet. Det var nemmere med Elkær end Elkjær, og så blev det til Elkær Maskiner.


Henning Elkær var egentlig maskinsælger, da han besluttede sig for at producere. Han solgte rundsave og brændekløvere, som var produceret af andre, da han hittede på at lave hegnsklippere. Dem blev der flere og flere af.

 

Første arbejdsgiver

Nu glæder Henning Elkær sig til den nye tilværelse som daglig leder af den virksomhed, han har skabt, men som nu kommer under en større paraply.


”Vi fik henvendelsen, som har ført til, at jeg for første gang nogensinde får en arbejdsgiver. Vi er vant til at træffe hurtige beslutninger, når kunderne har opgaver til os. Det håber jeg, at vi kan fortsætte med. Et af vore vigtigste aktiver er, at vi laver specialløsninger og tilpasninger efter kundernes ønsker. Vi er meget hurtige til at omstille os”, fortæller Henning Elkær.


Den fynske produktion afsættes såvel i Danmark som i udlandet. Elkær Maskiner har en relativt stor eksportandel med Tyskland som vigtigste eksportmarked.  

 

Billedtekst:

 

Henning Elkær foran virksomheden ved Herrested. Nu skifter han fra indehaver af Elkær Maskiner til daglig leder og lægger ejerskabet i hænderne på GMR Maskiner.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk