Artikel fra juni 2020
Læs hele avisen

Entreprenør går til spuns med nyt grej

04-07-2020ROP i Herlufmagle udvider både maskinpark og forretningsområde

Nye opgaver kan kræve nyt grej. Det har den sydsjællandske entreprenørvirksomhed ROP A/S i Herlufmagle erkendt. I flere år har firmaet overvejet at udvide forretningsområdet og bevæge sig mere ind i udførelse af spunsarbejde. Nu har firmaet så vundet opgaven med at etablere spuns for Bygma på en grund på Oliehavnsbroen på Amager. Og så må der nyt maskineri til.

Det fandt maskinchef Niels Jørgen Andersen hos ROP hos Zeppelin, som nu har leveret en ny Cat 336 gravemaskine fra Caterpillars Next Generation-serie.


”Der skulle handles hurtigt. Så det var godt, at Zeppelin havde den rigtige maskine og løsning på lager”, konstaterer maskinchefen hos ROP.

 

Frem og tilbage

Helt fra start er den nye gravemaskine røget ind i lidt af en pendulering. Maskinen måtte flyttes fra Amager til Odense fredag eftermiddag for at lave spuns på Odense Universitetshospital hele lørdagen. Derefter tilbage til Oliehavnen for at være klar her mandag morgen.

Her er maskinfører Per Nielsen i gang med at etablere 700 meter spuns. De 380 cm lange jernplader bankes i jorden på blot 20 sekunder.


”Hvis det altså går godt. Nogle af pladerne kan vi simpelthen ikke banke helt ned, og så skriver vi ”død” på dem. Nogle dage har vi lavet op til 58 meter. Andre dage noget mindre. Det afhænger af, hvordan undergrunden ser ud”, fortæller Per Nielsen.


Han er i øvrigt ikke uvant med Cat-maskiner. Før han kastede sig over spuns-arbejdet, lavede han gravearbejde i en Cat 329. Men med nye Cat 336 er han gået op i størrelse. For at sikre ekstra god komfort for maskinføreren, har ROP A/S fået maskinen leveret med ekstra mange LED-lys, oliefyr og centralsmøreanlæg. 336’eren er tillige udstyret med JST 580 hydraulisk hurtigskift, håndfri walkie-talkie, trin med skokasse, Cat Tilt Rotator System og i øvrigt med en Level 4-serviceaftale.

 

Billedtekster:

1.

Maskinfører Per Nielsen er skiftet fra gravearbejde med en Cat 329 til spuns-opgaver med den større Cat 336.

2.

700 meter spuns skal på plads på Oliehavnen på Amager.

3.

Hvis spunspladerne ikke kan bankes helt ned, får de markeringen ”død”. Forhåbentlig ikke for mange, så det udvikler sig til en kirkegård
Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk