Folkene bestemmer når der købes nyt - til en vis grænse

17-04-2018
Egtved-entreprenør har aldrig haft Liebherr-maskiner tidligere – nu er der tre

Det er maskinførerne, der skal have maskinerne som daglig arbejdsplads og derfor er bedst til at vurdere, hvilke maskiner, der er de rigtige. Det mener direktør og entreprenør Karsten Knudsen, som for tre år siden overtog roret i entreprenørvirksomheden Anton Knudsen Egtved A/S efter sin far, som lagde navn til firmaet ved starten i 1974. Derfor var det også maskinførernes valg, da firmaet forleden fik leveret tre Liebherr-entreprenørmaskiner fra den danske Liebherr-importør, Johs. Møllers Maskiner A/S.


”Vi har aldrig haft Liebherr tidligere. Men når chaufførerne siger, at det er de rigtige maskiner, så tror jeg naturligvis på det. Maskinførerne bestemmer – til en vis grænse. Derfor blev det til tre styk i første hug”, forklarer Karsten Knudsen.


To af de tre er tilmed ”ekstra”. I mange tilfælde er der tale om udskiftning af ældre maskiner, når entreprenørfirmaer køber ind i flertal. Ordrebogen i Egtved en halv snes kilometer nord for Kolding har det imidlertid så godt, at der er behov for yderligere maskinkraft. Derfor er både Liebherr R914-gravemaskinen og L526-gummihjulslæsseren tilvækst til maskinlisten. Den store 28 tons gravemaskine R926 erstatter en maskine af andet mærke.

”Hidtil har vi kørt med andre maskinmærker, men når førerne ønsker Liebherr, og vi samtidig kan se øk

onomisk fornuft i det i kraft af, at Liebherr-maskinerne har et lavt brændstofforbrug, så er det jo ikke så vanskeligt. Da R926’eren glider ind i stedet for en anden stor gravemaskine, véd vi, at den kommer til at køre i omegnen af 1000 timer om året. Totalt får den nok lov til at køre 10.000 timer, inden den bliver udskiftet. Den mindre R914-graver og gummigeden skal køre efter behov og ikke i samme omfang”, siger Karsten Knudsen.

 

Velkomst med manér

Fast mand i kabinen på den 16 tons tunge R914’er er Holger Starup, som dermed har fået lidt af en velkomst hos Anton Knudsen Egtved A/S. Det er blot et halvt års tid siden, han gjorde sin entré i firmaet som arbejdende formand. Kort efter at han var trådt ind af døren i Egtved, bad chefen ham om at vurdere hvilken spritny gravemaskine, han foretrak blandt flere forskellige mærker.


”Det var næsten lidt overvældende, at jeg i den grad skulle være med i maskinvalget efter blot kort tid i firmaet. Jeg prøvede flere forskellige maskinmærker, og Liebherr var den maskine, jeg følte mig bedst tilpas i. Kabinen er jo bare i orden, og så er hydraulikken det vigtigste for mig”, fortæller Holger Starup.


Distriktschef Claus Pedersen hos Johs. Møllers Maskiner har sørget for, at begge de nye gravemaskiner er leveret med Engcon rotortilt og GPS-maskinstyring fra Leica.

 

Væsentlig besparelse

”Vi har naturligvis regnet lidt på brændstofforbruget, og selv om Liebherr R926 er fire tons tungere end den gravemaskine, vi udskifter, så går vi fra cirka 20 liter i timen ned til mellem 13 og 14 liter. Det er en besparelse på 25-30 procent, og det er altså noget, der betyder noget på bundlinjen”, siger direktør Karsten Knudsen.


Flere af de features, som Liebherr har forsynet maskinerne med, er med til at optimere udbyttet af de dyre dråber, der hæles i tankene. Holger Starup glæder sig også over start/stop-funktionen. Ikke mindst fordi han ofte forlader gravemaskinen for en kort stund, som ind imellem bliver længere end forventet. En manøvre, som mange maskinførere fra mellemstore gravemaskiner kender, og som giver mange overflødige tomgangstimer.


Den store R926’er debuterer for Anton Knudsen Egtved i Aarhus, hvor firmaet er i gang med byggeri af 32 boliger. Lillebror R914 og gummigeden indleder deres nye karrierer med byggeri af 28 boliger i Middelfart.

 

Mange opgaver

I det hele taget har den omkring 50 mand store styrke hos Egtved-firmaet masser at se til. Firmaet laver alt fra parcelhuse, rækkehuse, forsyningsledninger, rensningsanlæg, veje og til butikscentre i totalentreprise, hvor egenproduktionen omfatter jord, beton, kloak og belægning. Blandt de kommende opgaver er boligbyggeri i Kolding til samlet omkring 40 millioner kroner. Supermarkedskæden Meny har bestilt en ny butik i Fredericia, og i Skejby er Anton Knudsen Egtved i gang med at opføre en ny afdeling for Elgiganten.


Selv om generationsskiftet blev fuldbyrdet i forbindelse med 40 års jubilæet, er grundlæggeren af entreprenørfirmaet, Anton Knudsen, still-going-strong. Dels som medejer sammen med sønnen, Karsten Knudsen, og projektchef Daniel Faurholt. Men også med praktiske opgaver i det daglige og med titel simpelthen af entreprenør. 


Billedtekster:

1.

Direktør og entreprenør Karsten Knudsen (til venstre) og distriktschef Claus Pedersen fra Johs. Møllers Maskiner giver hånd på den tredobbelte Liebherr-debut for Anton Knudsen Egtved A/S.

2.

Tre Liebherr til maskinlisten i Egtved. To gravemaskiner og en gummiged, som hurtigt kom i sving.

3.

Arbejdende formand Holger Starup med god grund til stort smil ved den nye Liebherr R914. Han havde kun været ansat hos Anton Knudsen Egtved i kort tid, da han fik til opgave at vælge og vrage mellem mulighederne for nyt maskineri.

4.

Distriktschef Claus Pedersen, Johs. Møllers Maskiner (til venstre) og direktør Karsten Knudsen, Anton Knudsen Egtved A/S, skridter fronten af. Tre nyindkøbte Liebherr-maskiner klar til de mange opgaver, Egtved-firmaet har i ordrebogen.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk