Artikel fra september 2023
Læs hele avisen

Forgængeren solgte de første to nye gravere

14-09-2023
Del artikel på


Løwener forberedte sig på at levere mens maskinen havde premiere

Det kan gå hurtigt i maskinbranchen. Mens Kubota-importøren og -forhandleren Løwener forberedte sig på at levere to nye gravemaskiner i Nordjylland, havde modellen danmarkspremiere på Have & Landskab i Slagelse. De to gravere til det nordjyske var nemlig solgt på forhånd, fordi køberen havde prøvet den foregående model og ikke så nogen grund til at vente med at fyre en bestilling af.

Den nye i Kubota-familien hedder KX085-5 og betegnes af Kubota selv som ”en næste generations-gravemaskine”. Maskinen vejer 8,5 tons, og motoren er af egen Kubota-avl og yder 63 hk. Den maksimale gravedybde er 4,6 meter.

 

Design og komfort

Japanerne har gjort meget for at gøre sig gode venner med maskinførerne. Den nye graver har fået på alle knapper i design af kabine med bred indgang, stor benplads og deluxe-sæde. Joystick-konsollerne på begge sider af sædet kan justeres uafhængigt af sædet, og det luftaffjedrede sæde har reduktion af vibrationerne for at kræse ekstra om føreren. Sædets højdejustering foregår elektrisk.

Blandt de gode argumenter slår Kubota også på en ny syv-tommer LCD-skærm i fuld farve og med høj opløsning, som leverer al information til maskinføreren. Foruden enkel adgang til maskinens forskellige funktioner via skærmen, vises også vigtige vedligeholdelsespunkter og advarsler om forkerte maskinfunktioner.


Billedtekster:

1.

Salgskonsulent Nikolaj Thomsen præsenterede den nye Kubota-minigraver på Have & Landskab, mens Løwener gjorde klar til at levere de to første eksemplarer i Nordjylland.

2.

Reservedelsassistent Nicklas kunne konstatere, at salgskonsulent Nikolaj Thomsen var godt på plads i den nye Kubota KX085-5, hvor konstruktørerne har gjort meget for at tækkes maskinførerne.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk