Formanden og vejrguderne håber det bedste til E&H

31-05-2018
Stabilitet er godt, og derfor håber vi alle, at det gode sommervejr vi har nu, holder til efter E&H

”Jeg gik til valg på at skaffe godt vejr til E&H, da vi havde generalforsamling. Derfor ligger ansvaret ene og alene hos formanden og vejrguderne”, siger direktør Palle Kjærsgaard fra S. D. Kjærsgaard, som tillige netop er formand for brancheforeningen bag entreprenørudstillingen i Herning.

Med en månedstid til årets helt store begivenhed for entreprenørbranchen den 14., 15 og 16. juni ligner alt sig selv i forhold til tidligere udgaver af E&H. Maskinleverandørerne kan så sammen med den medsammensvorne på arrangørsiden, MCH Messecenter Herning, håbe på, at meteorologernes forudsigelser lever op til alle fordomme om utroværdighed.

Til gengæld giver udstillerlisten lyse varsler for både messen og branchen i det hele taget, mener Palle Kjærsgaard.

 

En samlet branche

”En vigtig forskel i forhold til de tidligere E&H-messer er, at branchen står mere samlet end nogensinde tidligere. Stort set alle jordflytterne blandt vore medlemmer er samlet denne gang. Vi har også fået maskinfirmaer med, som ikke deltog sidst”, siger han.

Palle Kjærsgaard har klart Pon Equipment med Caterpillar og Volvo Entreprenørmaskiner i tankerne. De var ikke på udstillerlisten, da branchen sidst mødtes til E&H i Herning. Til gengæld er en enkelt fra Maskinleverandørernes medlemsflok faldet fra. Nemlig Jamas med import af koreanske Doosan-maskiner.

”Jeg bemærker også, at mange firmaer med tilbehør til maskinerne, som blandt andet maskinstyringer, rotortilt-løsninger og andet udstyr, denne gang vælger at udstille på egne stande. Mange har ellers tradition for at lade sig se som påhæng til nogle af maskinstandene. Men det er tydeligt at flere også gerne vil præsentere sig for kunderne uden fokus på maskinerne”, siger Palle Kjærsgaard.

 

Positive prognoser

”Stemningen forud for E&H 2018 er absolut positiv og optimistisk. Der er jo godt gang i tingene i øjeblikket, og prognoserne for de kommende år er også positive. Det betyder ikke, at leverandørerne kan læne sig tilbage. Kunderne kræver godt grej, og de går mere og mere i retning af optimering og effektivisering af arbejdsprocesserne. Og dermed også af maskinerne, som skal bruge mindre brændstof, støje mindre og udlede mindre eller slet ingen CO2. De gode tider anvendes til fintuning”, siger formanden for Maskinleverandørernes entreprenørsektion.

Hos medarrangøren MCH Messecenter Herning glæder projektleder Sisse Merrild sig til lyden af brummende maskiner på MCH Outdoor Arena ved siden af messecentret og Boksen.

”Vi glæde os til endnu en gang at kunne invitere folk indenfor til en arbejdende fagmesse med både konkurrencer, demonstrationer og altså det store område med testkørsler. Med 118 udstillere er E&H 2018 tæt på udsolgt”, siger Sisse Merrild.

 

I luften

Et nyt element går i luften ved messen. Nemlig droner hos firmaet Drone Volt Scandinavia, som på et særligt droneområde vil vise messegæsterne, hvilke muligheder, en drone byder på for entreprenører, og hvad det kræve at flyve med de små fartøjer.

”Vi vil blandt andet måle, hvor meget jord, der flyttes i aktivitetsområdet på messen. De gør vi via 200-300 billeder, som computeren omdanner til vognlæs jord, fortæller Kim Larsen, som er administrerende direktør for Drone Volt Scandinavia.

”Entreprenør- og anlægsbranchen er den branche, som først har været god til at vise interesse og implementere droner i arbejdet”, siger Kim Larsen, som forklarer brugbarheden med et simpelt eksempel:

”Efter en stormskade kan man bruge tid, penge og kræfter på at sætte et stillads op for at inspicere skaderne, eller man kan på 10 minutter sætte en drone op og skabe overblik”.

Foruden det nye droneområde, får besøgende på messen masser af mulighed for at indsnuse duften af diesel og sparke både dæk og larvebånd på alskens entreprenørmaskiner. På udstillingens store demoområde møder den tidligere tv-vært Ole Stephensen igen op for at kommentere de mange maskindemonstrationer af både knusere, sortereanlæg og neddelere.

 

Billedtekster:

 

1.

Maskinfolket stævner mod Herning igen fra den 14. til den 16. juni. Forhåbentlig til et vejr, der ikke matcher de aktuelle langtidsprognoser.

 

2.

Den tidligere tv-vært Ole Stephensen vender tilbage til E&H for at kommentere og interviewe om aktiviteterne på demoområdet for knuser, sorterere og neddelere. Her er han i en snak med Scantrucks produktchef for McCloskey, Morten Gren Pedersen.

 

3.

De tre dage i midten af juni kommer til at byde på masser af faglig snak om maskiner, hvoraf en ikke ubetydelig del er i gule nuancer.

 

4.

Når det holder tørt fra oven og blæsten ligner en frisk, lun brise, er der basis for rigtig god maskin-stemning på MCH Outdoor Arena.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk