Forrygende start for ny Yanmar-konstellation

12-04-2019
Jysk entreprenør bød Maskiner A/S velkommen ved at bestille 14 gravemaskiner

Det går nemmere at vænne sig til nye tider, når der er vind i sejlene. Det véd medarbejderne hos det nye firma Maskiner A/S i Lund ved Horsens en hel masse om. For en måned blev det en kendsgerning, at Maskiner A/S fremover er Danmarks nye Yanmar-center med ejerskabet delt ligeligt mellem indehaverne af det nu tidligere Maskinhuset og JMM/Stemas.


”En jysk entreprenør bød os straks velkommen ved at bestille 14 nye Yanmar-gravemaskiner. Så er man godt i gang”, konstaterer Tommy Bergmann, der er salgschef hos Maskiner A/S.


Dermed er konverteringen fra Maskinhuset til Maskiner A/S med gule Yanmar-maskiner i produktsortimentet i stedet for de nu tidligere Schaeff, forløbet over al forventning.

”Rigtig mange af Yanmar-kunderne er godt klar over, at der i virkeligheden bare er et par nye adresser at forholde sig til. For de nu tidligere Terex/Schaeff-kunder er der et nyt navn og en ny farve. Mange af maskinerne er jo de samme, mens andre er helt nye i det store, samlede produktsortiment”, siger Tommy Bergmann.

 

På plads i München

Nu er salgschefen sammen med syv kolleger på Bauma i München. Her møder folkene fra Danmarks nye Yanmar-center i Horsens og Slagelse kolleger fra både hele Europa og den øvrige verden. Og ikke mindst er der lejlighed til at hilse på Yanmar-brugere i stort tal.

”Vi har mærket meget stor interesse for vores nye brand. Vores tidligere Schaeff-kunder har det godt med, at vi fortsat kan levere nogle af de samme maskiner, blot med et nyt navn og en anden farve. Fremover hedder alle maskiner Yanmar. Men det er vigtigt for os at huske, hvor vi kommer fra. Vi servicerer naturligvis fortsat vores trofaste Schaeff-kunder, som vi har gjort hidtil. De skal gerne være fremtidens Yanmar-kunder. Så vi kører vores stærke service-koncept videre, blot i Yanmar-regi”, siger Tommy Bergmann.


Det nye navn har ikke blot bragt nyt navn og ny farve på maskinerne. Konstruktionen af Maskiner A/S som den danske Yanmar-importør har også medført en ændring i maskin-sortimentet. Det er blevet større.

”De små gravemaskiner er nye for os. Og der er pludselig kommet Yanmar-læssemaskiner på paletten. Det var der ikke, da Stemas havde importen, fordi det dengang kolliderede med læssere af et andet mærke. Nu er det Maskiner A/S, der står for alt med Yanmar, og derfor har vi også det brede udvalg af maskiner, som blandt andet også indbefatter dumpere”, siger salgschef Tommy Bergmann.

 

Flere nye Yanmar

Og så kommer der yderligere nye Yanmar-maskiner til i disse dage på Bauma. På Yanmar-standen præsenteres nemlig tre nye gravemaskiner.

”Der bliver tale om en ny 2300 kg Yanmar ViO23 minigraver, som vi glæder os rigtig meget til at få til Danmark. Vi har allerede en 2300 kg maskine, men med almindelig bagende. Nu udvider fabrikken så med den nye, hvor ViO-modelbetegnelsen fortæller, at der er tale om en 100 procent zeroturn-gravemaskine. Tillige får den nye udskydelig undervogn i modsætning til den hidtidige, som er en SV-model med fast undervogn”, fortæller Tommy Bergmann.


I den tungere ende øger Yanmar med to nye modeller på henholdsvis 8000 og 8200 kg. ViO82 er helt ny i familien, mens ViO80 ruller frem i en ny model, hvor typebetegnelsen får tilføjet ”2PB”. Det signalerer, at den velkendte ViO80’er nu også fås i en version med todelt bom.

 

 

Billedtekster:

 

1.

Basis for masser af Yanmar-snak. Stemas-salgsdirektør Robert Kjærgaard (til venstre) på besøg hos salgschef Tommy Bergmann hos Maskiner A/S i Horsens, før de begge satte kursen mod Bauma.

 

2.

En entreprenør gav Maskiner A/S en perfekt start, da han fra første færd bestilte 14 nye gravemaskiner. Det gav travlhed med klargøring på værkstedet i Horsens, hvor det indtil 1. marts handlede om Schaeff.

 

3.

Yanmar præsenterer en ny fætter til den kendte SV22 på Bauma. Den nye hedder ViO23 og er en zeroturn-maskine med bagenden helt inden for bælterne samt udskydelig undervogn.

 

4.

Salgschef Tommy Bergmann og marketingkoordinator Mathilde Frandsen er sammen med den øvrige stab hos Maskiner A/S i fuld gang med at vise kunderne, at Schaeff bare har fået nyt navn og ny farve, og at der så i øvrigt er blevet et endnu større udvalg af maskiner.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk