Artikel fra januar 2024
Læs hele avisen

Ham de andre gerne vil leje med

19-01-2024
Del artikel på

Renta vokser og vokser med opkøb af andre udlejningsfirmaer – det gør firmaets indkøbschef til en populær mand hos maskinfirmaerne

Det er blot tre år siden, udlejningsvirksomheden Renta kom til Danmark. I 2022 fusionerede firmaet så med Lohke Materieludlejning. I forårets 2023 fulgte opkøb af udlejningsfirmaet Del-Pin. Og nu har Renta netop givet håndslag på, at koncernen køber udlejningsvirksomheden Jelle-Bo i Svendborg.

Den store udlejningsvolumen kræver hyppig udskiftning og fornyelse af stort set  hele sortimentet af maskiner. Mange kunder vil gerne leje. Men de vil helst leje nyt materiel, der er fuldt opdateret til de nyeste standarder og muligheder.

Det gør Jeppe Hansen til ham, som alle sammen gerne vil leje med. Som indkøbschef hos Renta er det ham, der bestemmer, hvilke nye ting, der skal anskaffes til leje-pladsen. Ganske meget køber han ind hos Scantruck, der som Danmarks største maskinleverandør har nogle af de mest interessante og efterspurgte mærker.

Før Renta rykkede ind i Danmark, var selskabet allerede på plads med udlejning af entreprenørmaskiner og materiel i Finland, Sverige, Norge og Polen. Overtagelsen af den veletablerede Lohke Materieludlejning i 2022 fik for alvor tingene til at gå stærkt. Lohke tilførte godt 100 medarbejdere og fem afdelinger rundt om i Danmark.

 

Efter Lohke-konceptet

I foråret 2023 blev også udlejningsfirmaet Del-Pin medlem af Renta-familien. Med opkøbet fulgte yderligere ni afdelinger og godt 60 ansatte.

”Del-Pin skal have samme sortiment som Renta. Maskinparken strømlines, så den passer med Rentas, som Renta så i øvrigt adopterede fra Lohke. Vi rettede Renta ind efter Lohke-konceptet her i Danmark, både hvad angår maskinpark, medarbejderpleje, vedligehold og alt øvrigt”, fortæller Jeppe Hansen.

”Hvert land styrer sig selv og gør det, man mener er rigtigt til de forskellige markeder. Her i Danmark har vi et godt forhold til Scantruck, som jo også er i Sverige”, fortæller Jeppe Hansen

”Teoretisk er jeg ligeglad med, hvor jeg skal købe grejet. Det er efterspørgslen fra kunderne, der er afgørende. Vi skal naturligvis have de maskiner, som kunderne først og fremmest ønsker at leje. Det er mit ansvar at tage stilling til, hvilke maskiner, vi køber. Det sker i et tæt samarbejde med værkstedet og salgsafdelingen. Og jeg har hele tiden en opdateret liste over, hvilke maskiner, der står for tur til fornyelse”, siger indkøbschefen.

 

Masser af Manitou-maskiner

Et af de store maskinmærker i Rentas udlejningsflåde er Manitou. Firmaet har omkring 180 Manitou-maskiner af alle typer og naturligvis også tilbehør i form af overfaldsskovle, mandskabskurve og andet udstyr, der kan sikre de optimale muligheder med teleskoplæsserne.

Hos de store læssemaskiner udgør Komatsu en stor del af maskinparken. Her har udlejningsfirmaet valgt at koncentrere sortimentet til de to modeller Komatsu WA70 og Komatsu WA100. Henholdsvis fem og otte tons gummihjulslæssere.

”Vi gør en dyd af ikke at have en masse blandet. Og Komatsu udgør en stor del af maskinparken af store læssere”, fortæller Jeppe Hansen.

Også et tredje af Scantrucks importmærker er med i udlejningskataloget fra Renta. Nemlig tyske Weycor, som leverer små læssemaskiner.

Nu har Renta så indgået aftale om at købe den sydfynske udlejningsvirksomhed Jelle-Bo ApS i Svendborg. Et opkøb, der forventes afsluttet senest i februar. 

 

Vil være landsdækkende

”I øjeblikket arbejder vi på højtryk på at blive ægte landsdækkende. Den 1. januar slog vi endeligt Del-Pin sammen med Renta, og nu er vi i alt 190 medarbejdere i 15 afdelinger. Nu får vi Fyn med, og planen er, at vi også skal have afdelinger i Nordjylland, Midtjylland og Vestjylland, så vi kan sige, at vi er over hele Danmark”, siger Jeppe Hansen.

På Rytterhaven i Svendborg er Hans Ove Jelle fuldt afklaret om, at han snart skal aflevere det firma, han skabte for 25 år siden. Jelle-Bo har ni ansatte og en årlig omsætning på omkring 20 millioner kroner. For nogle år siden blev to medarbejdere medejere med mindre andele.

”Jeg fortsætter selv i en periode, som vi ikke kender endnu. Jeg skal sørge for, at vi kommer rigtigt på plads med Jelle-Bo’s nye tilværelse som en del af Renta. Jeg kommer til at styre butikken sammen med Henrik Dyhr, som nu bliver tidligere medejer”, fortæller Hans Ove Jelle, som fylder 67 år til sommer.


Billedtekster:

1.

Jeppe Hansen har ansvar for, hvilke maskiner, der købes ind til Renta med nu 15 afdelinger rundt om i landet. Her er det afdelingen i Brabrand ved Aarhus.

2.

Renta-indkøbschefen  har tidligere været distriktschef hos Scantruck og har naturligvis et godt kendskab til Komatsu-maskinerne.

3.

Jeppe Hansen på besøg hos Scantrucks sjællandske afdeling i Ringsted. Indkøbschefen hilser på sin faste Scantruck-kontakt, salgskonsulent Michael Lehnshøj.

4.

Jelle-Bo i Svendborg bliver en del af Renta, når indehaver Hans Ove Jelle afslutter handelen med den store udlejningskoncern senest i februar.

5.

Hans Ove Jelle skabte Jelle-Bo for 25 år siden.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk