Artikel fra april 2023
Læs hele avisen

Have & Landskab får en vrimmel af debutanter

14-04-2023


Flere end hver femte på udstillerlisten kommer med for første gang

Det kommer til at myldre med debuterende udstillere, når den grønne branches fagudstilling Have & Landskab byder indenfor på arealerne ved Jernbjerggaard i Slagelse den 30. og 31. august samt 1. september. Af de første 225 virksomheder på udstillerlisten kommer 43 med på udstillingen for første gang. Det svarer til godt og ved hver femte.

Både antallet af udstillere og ikke mindst af nye er højere end sædvanligt for udstillingen, fortæller udstillingsleder Dina Overgaard. Hun ser flere årsager til den store interesse.

”Der opstår nye virksomheder og konstellationer hele tiden, og så skal man ud at promovere sig overfor branchen. Samtidig tror jeg, at vi er ved at have fastslået Have & Landskabs rolle som et mødested og en faglig platform, der er til rådighed året rundt. Der er opstået en stemning af, at hvis man har en plads i den grønne branche, er man nødt til at være på Have & Landskab. Og det, mener jeg jo, er rigtigt. Det er her fagfolkene har adgang til hele udvalget, alle løsningerne og ikke mindst kollegerne”, siger Dina Overgaard.

 

Flest nye med maskiner

Hun pointerer, at samtlige otte udstillingsarealer på sommerens udstilling kommer til at have mindst to nye udstillere, men at Strøget og Maskinmarken er helt oppe på henholdsvis 14 og 17.

Maskinmarken snupper topplaceringen i antal nye udstillere. En af dem er Conmas ApS, der blev stiftet i 2019 og hurtigt er blevet en markant spiller på området for palleløftere, stablere, lifte og trucks. Det fortæller administrerende direktør i Conmas, Jacob Sørensen, som ser Have & Landskab som den helt væsentlige begivenhed i branchen.

”Vores kunder er grundlæggende alle, som har en lagerplads eller en materialegård. Vi tager på Have & Landskab for at give vores kunder en chance for at se og opleve maskinerne live og få en dialog om en skræddersyet løsning. Desuden ved vi, at der er stort fokus på bæredygtighed, så vi kommer også til at tage det meste af el-sortimentet med, både eldrevne palleløftere og stablere, men også vores nyeste el-trucks”, fortæller Jacob Sørensen.

 

Flere anlægsgartnere

Der er konsekvent langt over 10.000 besøgende på Have & Landskab, hvoraf en stor del er faglærte anlægsgartnere. For eksempel har Anlægsgartnerfirmaet Kirkegaard A/S fast sendt en delegation til Have & Landskab. Alligevel er 2023 det første år, hvor virksomheden selv deltager med en stand, og det er der især én grund til, fortæller tilbudschef Bo Skjoldager Andersen.

”Vi har brug for at ansætte flere dygtige anlægsgartnere. Det betyder, at vi har behov for at være kendt i markedet. Her giver Have & Landskab absolut mest mening, da det nærmest er den eneste messe som rigtigt henvender sig til vores segment. Messen har ligesom monopol på den grønne sektor, så det er her, vi kan møde alle og se alting og samtidig få vist, at vi er en attraktiv arbejdsplads”, forklarer Bo Skjoldager Andersen.

Som vanligt er det et firkløver af fire centrale parter i den grønne branche, der står bag Have & Landskab. Nemlig Københavns Universitet samt de tre brancheforeninger Danske Anlægsgartnere, Danske Planteskoler samt Maskinleverandørerne Vej, Park & Anlæg.

 

Billedtekster:

1.

Maskinmarken har taget føringen med hensyn til nye udstillere til dette års Have & Landskab.

2.

Conmas er en af de nye udstillere på Maskinmarken, hvor firmaet kører ind med trucks, lifte, palleløftere og stablere.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk