Mere central placering for specialist i centralsmøring

21-11-2019John Birkekær har overtaget LubriQ helt og fuldt og rykket virksomheden 25 km mod øst til Silkeborg

Den der smører godt, kører godt. Når smøringen sker fuldautomatisk med centralsmøring, kan smøringen ske, mens maskinen er i drift, de enkelte smøresteder får den korrekte dosis smøremiddel, og der er sikkerhed for, at ingen smøresteder glemmes.

Spørg blot John Birkekær. Han har ledet virksomheden LubriQ siden starten i 2010. Nu har han overtaget firmaet 100 procent og samtidig sikret centralsmøringen en endnu mere central beliggenhed. LubriQ er rykket fra Bording mellem Herning og Silkeborg 25 kilometer mod øst til en placering blot halvanden kilometer fra motorvejen ved Silkeborg.

”Vi har fået bedre lokaler og en mere central beliggenhed med fragtcentralen som nærmeste nabo. Det betyder noget med de ganske mange pakker, vi både modtager og sender. Og så har vi altså ikke langt til Silkeborgmotorvejen”, siger John Birkekær.

 

Systemer – ikke midler

For LubriQ handler det om smøresystemer – ikke smøremidler. Dem sælger andre.

”Vi vejleder gerne i, hvilke smøremidler, der er optimale i vores anlæg. Vi bygger skræddersyede smøreanlæg også til entreprenørmaskiner, og vi har da også faste aftaler med en række forhandlere af entreprenørmaskiner. Men det er jo ikke kun selve maskinerne, der skal smøres for at fungere bedst muligt. Det samme gælder for redskaber som tiltrotatorer, skovle, grabber – ja, i virkeligheden alt, hvad der er bevægelse i”, forklarer John Birkekær.

Blandt de værktøjer, som i høj grad har behov for konstant og korrekt smøring, er hydrauliske hamre. De høje belastninger er slid af mejslen uundgåelig, men slitagen kan mindskes med et specielt smøremiddel. En pumpe kan sikre den kontinuerlige smøring af de kritiske steder.

Servicevognene med LubriQ på siden ses ofte rundt om i landet. Firmaet har seks af slagsen og egne montører, der dækker hele Danmark fra forskellige positioner. Foruden hovedafdelingen på Priorsvej 2 i det nordlige Silkeborg, har LubriQ også værksted og lager i Grauballe fem minutters kørsel mod nordøst.

 

BEKA-partner

John Birkekær er oprindelig udlært på et maskinværksted og kørte i nogle år selv som reparatør af alt inden for stationære maskiner. Da han blev leder af den nystartede virksomhed for centralsmøringsanlæg, var det kun med ham selv på lønningslisten. I dag er 11 medarbejdere beskæftiget, dels som montører og dels på lager og i administration. Til maj næste år bliver der anledning til at smøre ganen. Så fylder LubriQ 10 år.

Det helt stærke kort hos LubriQ hedder BEKA. Silkeborg-virksomheden er Danmarks eneste officielle og autoriserede partner i Danmark med eneforhandling for tyske BEKA, som rangerer blandt verdens førende udviklere og producenter af centralsmøresystemer. Mens den danske importør altså nærmer sig 10 års fødselsdagen, kan de ca. 1200 BEKA-medarbejdere på fabrikkerne i Tyskland så småt begynde at skimte et 100 års jubilæum. BEKA blev nemlig grundlagt i 1927 og er altså langt, langt over begynderstadiet i centralsmøring.

Foruden entreprenørbranchen forsyner og servicerer LubriQ også en række andre brancher med smøresystemer. Det gælder blandt andre skov og landbrug, industrien, vindmøller, søfart og fødevareindustrien.

 

Billedtekster:

1.

John Birkekær – nu 100 procent ejer af LubriQ, som samtidig har holdt flyttedag fra Bording til Silkeborg.

2.

LubriQ er på plads på den nye adresse Priorsvej 2 i Silkeborg. Cirka halvanden kilometer fra Silkeborgmotorvejen og særdeles praktisk med fragtcentralen som nabo.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk