Artikel fra marts 2020
Læs hele avisen

John Deere i parløb med årets greenkeeper på bedste golfbane

30-03-2020
Del artikel påEsbjerg Golfklub og chefgreenkeeper Morten Terkelsen har lavet langtidsaftale om maskiner og support

Det er ikke en golfbold – det er et kinderæg.

Sådan syner det i hvert fald for Esbjerg Golfklub, som har hentet ikke én, ikke to, men tre triumfer. Den ene af klubbens baner, Marbækbanen, er ved World Golf Awards i Abu Dhabi blevet kåret som Danmarks – og en af Europas – bedste golfbaner. Klubbens chefgreenkeeper, Morten Terkelsen, er af brancheforeningen Danish Greenkeepers Association blevet kåret som Årets Greenkeeper i Danmark. Og nu har klubben tillige lavet en hidtil uset langtidsaftale om maskiner og support med John Deere-leverandøren Semler Agro A/S.


”Vi har lavet en aftale om, at vi de næste fem år køber alle vores maskiner til pasning af golfbanen hos Semler Agro. Hidtil har vi hovedsagelig haft maskiner af et andet mærke, men nu bliver det John Deere. Jeg var træt af at forhandle priser og vilkår hver gang, vi skulle skifte ud i maskinhuset. Derfor fandt jeg på, at vi skulle lave en samarbejdsaftale”, fortæller chefgreenkeeper Morten Terkelsen.


Selv om det ikke var Semler Agro, der tidligere stod for leveringen af maskiner til golfklubben i Esbjerg, så var det firmaets salgschef for golf-segmentet, Ole Mathiesen, som Morten Terkelsen ringede til.

 

Langt bekendtskab og tillid

”Jeg har kendt Ole Mathisen i mere end 25 år, og når man skal lave så omfattende aftaler, handler det i høj grad om tillid og sikkerhed for Esbjerg Golfklub. Med valget af Semler Agro A/S og John Deere er jeg sikker på, at platformen er optimal for en fem års-aftale. Når vi kunne lave en aftale, hvor vi får fordel af sparringen med Ole og Mads Mathiesen i dagligdagen, tror jeg på, at det bliver så komplet, som det kan blive og sikrer os ro og tryghed i hverdagen”, siger Morten Terkelsen.


Han mødte fuld opbakning til aftalen hos både sin bestyrelse og hos trænermanager Johannes Eriksen. Der bliver nu heller ikke stillet mange spørgsmål til den daglige ledelse af banen, efter at Marbæk-bane blev kåret som Danmarks bedste. Kåringen betyder samtidig, at banen i Esbjerg rangerer blandt de bedste i Europa.


Efter hæderen til banen, fulgte så kåringen af chefgreenkeeper Morten Terkelsen som Årets Greenkeeper i Danmark.

”Nu er vores største udfordring at leve op til begge de fine titler. Vores næsten 1600 medlemmer vil selvfølgelig have nogle forventninger, som vi vil gøre alt hvad vi kan, for at indfri”, siger Morten Terkelsen.

 

Nemmere for mekanikeren

I sin faste stab har chefgreenkeeperen seks fastansatte, hvoraf fire er uddannede greenkeepere. Hertil kommer tre elever. Klubbens egen mekaniker i greenkeepergården klarer al den daglige service på grejet. Han har nu udsigt til lidt nemmere opgaver, fordi han kun skal koncentrere sig om ét maskinmærke.


Marbæk-banen er den specielle af Esbjerg Golfklubs to baner, mens Myrtue-banen er mere en dansk standard-bane. Marbæk-banen er designet med smalle fairways og store greens. Den største på hele 1200 kvadratmeter. Banen er populær også blandt landets bedste golfspillere. Det danske landshold træner jævnligt på Marbæk-banen, som i øvrigt ligger inde i Nationalpark Vadehavet.


”Vi klipper fairways fem gange om ugen. Greens klipper vi hver dag, og de blive rullet fem gange om ugen i sæsonen”, forklarer Morten Terkelsen.


Golfklubben er Danmarks tredje ældste og fylder 100 år i 2021.

 

Billedtekster:

1.

Årets Greenkeeper i Danmark, chefgreenkeeper Morten Terkelsen i front med trænermanager Johannes Eriksen til venstre. Bag traktoren er det Semler Agros to gange Mathiesen. Forrest salgschef Ole Mathiesen og bagest salgskonsulent Mads Mathiesen.

2.

Chefgreenkeeper Morten Terkelsen (til venstre) og Semler-salgschef for golf, Ole Mathiesen, giver hånd på, at Semler Agro de næste fem år leverer John Deere-maskiner til Esbjerg Golfklub.

3.

Morten Bertelsen, Årets Greenkeeper på Danmarks bedste golfbane, på plads i John Deere-traktoren med trænermanager Johannes Eriksen i døren.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk