Kæmpe italiensk edderkop skal spare kunderne penge

27-03-2024
Del artikel påKranvognmand i Glostrup har købt den største bæltedrevne Platform Basket-bomlift der er leveret i Danmark

Højere op med liften og længere ned med beløbet på fakturaen til kunden. En yderst populær kombination, som vognmandsfirmaet A. Sømod A/S i Glostrup har lanceret efter, at virksomheden anskaffede en italiensk, bæltedrevet bomlift af de helt store. Nyanskaffelsen giver en arbejdshøjde på op til 33 meter. Firmaet lejer lifte ud til typisk byggeopgaver, og de langtrækkende lifte anvendes ofte i forbindelse med rudemontering.

Når kranen med monteret vakuum-sugekopper løfter ruderne op i højden, kan glarmesteren stå sikkert i mandskabskurven og arbejde. Efterfølgende har glarmesteren, tømrerfirmaet eller andre, der har lejet liften, fået to fakturaer. En fra A. Sømod på selve liften. Og en fra transportfirmaet, der har bragt liften fra vognmandsfirmaet til arbejdsstedet.

 

Ingen transportudgift

”Det er vores første lift, og nu kan vi både levere transport og lift. Det sparer kunden for at tænke på at bestille både lift og transport. Og for efterfølgende at betale for transporten. Den er jo automatisk med, når vi leverer liften. Så den nye Platform Basket Spider-lift har fået en god modtagelse af vores kunder”, fortæller vognmandsfirmaets administrerende direktør, Kim Sømod.

Det er den danske importør af Platform Basket, Scantruck A/S, der har leveret den store italiener. Faktisk den største af sin art, der er leveret i Danmark. Tilmed er der tale om en hybridmaskine, som både kan køre på diesel og på el.

 

Grøn maskine i Sømod-rød

”El-motoren med lithiumbatterier sikrer, at liften også kan køre inden døre, og så er el-driften jo et stærkt, grønt signal, som vi meget gerne sender. Selve bomliften er ikke grøn, men purpurrød, som er A. Sømods firmafarve. Dermed passer den nye til vores kraner. Vi kalder den Sømod-rød”, siger kran-direktøren.

Den italienske lift-producent har specialiseret sig i ”højt og stabilt”. Platform Basket-liftene hedder også ”Spider”. Engelsk for edderkop, og navnet refererer til, at maskinerne har lange edderkop-ben , som sikrer optimal stabilitet, når de folder sig ud og sætter fødderne på jorden.

Foruden den imponerende arbejdshøjde på 33 meter, kan den italienske edderkop også bryste sig af en siderækkevidde på næsten 16 meter. Rudemontørerne eller andre, der skal arbejde i højden, kan have op til 230 kg med op i kurven. Selv vejer Platform Basket Spider 33.15 6500 kg.

 

 

Billedtekster:

 

1.

Vognmandsfirmaet har leveret den nye Platform Basket Spider 33.15 hos en kunde. Da A. Sømod både klarer lift og levering, bliver det billigere for kunden, som slipper for faktura på leveringen.

 

2.

Edderkop-benene er strakt ud, og der kan arbejdes sikkert i højden. Platform Basket Spider 33.15 giver en arbejdshøjde op til 33 meter, og der er kapacitet til 230 kg i mandskabskurven.

 

3.

Administrerende direktør Kim Sømod valgte den hidtil største Platform Basket-bomlift, da vognmandsfirmaet A. Sømod anskaffede sin første lift. Her flankeres han af driftschef Rasmus Frederiksen (til venstre) og teknisk chef Thomas Strandgaard.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk