Artikel fra maj 2023
Læs hele avisen

Klar til nye tider i god tid

17-05-2023

Rototilt tager nye regler om ekstra sikkerhed ved redskabsfæster med ro

Nye EU-normer om sikkerhed ved redskabsfæster til montering af redskaber på gravemaskiner giver ikke sved på panden hos den danske importør af Rototilt, Skovteknik A/S. Her medfører ændringerne nemlig ingen ændringer. Som i ingen overhovedet.

”Det er hele maskinbranchen, der skal være opmærksom på de nye regler, som indføres for at opnå ekstra sikkerhed. Men vi har faktisk opfyldt de nye normer i mange år med vores sikkerhedslås SecureLock, som vi hele tiden har kunnet tilbyde på alle vores fæster fra S40 og opefter.  Herunder også Hydrema. Det sikrer, at redskabet er korrekt monteret og sikkert låst, og elektronisk overvågning sikrer tilmed, at den altid er i god stand”, fortæller salgschef Jakob Møller Pedersen hos Skovteknik.

”Vi har tiltrotatorer, der kan tages med Hydrema-fæste, og vi har direkte monterede Rototilt med Hydrema i bunden og SecureLock på modellerne R2 og R3. SecureLock overvåger løbende koblingen mellem fæste og redskab, og hvis der opstår et problem, slås der alarm både på displayet og med lydsignaler. Også når redskaber begynder at blive slidt, gør systemet opmærksom på det, så man husker at aftale service og kan forhindre farlige situationer, før de opstår”, forklarer Jakob Møller Pedersen.

Den nye sikkerhedsstandard for redskabsfæster er døbt EN474.

 

Reservedele på plads

Rototilt har i øvrigt nu taget sit ny reservedels-distributionscenter ved hovedkvarteret i Rosersberg nord for Stockholm i brug. Det nye center på 2500 kvadratmeter har været planlagt siden 2017. Det kommer til at betjene hele det nordiske marked.

"Vores markedsundersøgelser viser, at kunderne bruger vores produkter dagligt. Så bliver service og reservedele stadig vigtigere. Derfor besluttede vi at investere i et distributionscenter i Stockholm sammen med DSV”, siger Anders Jonsson, som er administrerende direktør i Rototilt Group AB.


Billedtekst:

Salgschef Jakob Møller Pedersen: ”Nye krav til sikkerhed ændrer intet for Rototilt, som allerede har levet op til kravene i mange år.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk