Artikel fra september 2023
Læs hele avisen

Liebherr på vej med ny fabrik til førerhuse

14-09-2023
Del artikel på

Der er hentet 1,3 milliarder kroner op af sparegrisen blot til køb af jord

Liebherr er klar til at udbygge sine faciliteter til produktion af maskiner på ganske markant facon. Giganten med foreløbig 1,3 milliarder kroner til projektet.

For de fleste andre virksomheder vil byggeri af en fabrik til 1,3 milliarder være stort. Men beløbet dækker ikke Liebherrs investering til en ny fabrik, der skal lave ”det hele”. Det nye produktionssted i Alsace bliver specialiseret til at svejse komponenter og lave montagearbejde til førerhuse. Ikke til alle maskiner, men kun til gravemaskiner. Og de 1,3 milliarder rækker altså kun til jorden til nybyggeriet.

Det er Liebherr-France SAS med ansvar for udvikling og produktion af koncernens larvebåndsgravemaskiner, der planlægger byggeri. I første omgang lægger Liebherr-France 170 millioner euro – i omegnen af 1,3 milliarder kroner – blot for grunden til byggeriet.

 Den er så til gengæld også på 47 hektar og ligger i den nye industripark EcoRhena i Nambsheim i Alsace. Blot en halv times kørsel fra det eksisterende produktionssted for gravemaskiner i Colmar og ikke langt fra grænserne til både Tyskland og Schweiz.

Liebherr-France har i flere år arbejdet med planerne om at flytte nogle af aktiviteterne tætter på selve gravemaskinefabrikken i Colmar. Nybyggeriet kommer dels til at give plads til produktion af vigtige svejsede dele til gravemaskiner både på hjul og larvebånd. Og dels etableres et område til formontage og montagearbejde på førerhuse til Liebherr-entreprenørmaskiner.     

Liebherr venter at kunne starte produktionen i den nye fabrik i 2025, og at der bliver behov for ansættelse af 300 nye medarbejdere.

 

Billedtekst:

Når den nye fabrik skyder op af jorden i Nambsheim, kommer den til at se sådan ud. Den ventes at skabe 300 nye arbejdspladser.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk