Artikel fra januar 2023
Læs hele avisen

Masser af messer

14-01-2023
Del artikel på


Forårsmånederne byder på tre markante maskinudstillinger – og så kommer dyrskuerne

Frisk på en lille udflugt for at kigge på entreprenørmaskiner? Så er foråret en dejlig tid. Fuglene fløjter, alting grønnes, og maskinbranchen byder på masser af messer.

Helt nøjagtigt tre af de markante i løbet af blot to måneder. Når den sidste egentlige maskinudstilling er overstået, går der så kun 14 dage, før landets store dyrskuer går i gang. Alle med hver deres sektion for maskiner som et vigtigt element.

Først i kalenderen står Åben Maskinvej i Ringsted, hvor fem maskinfirmaer på samme vej i byens nordøstlige ende har skabt tradition for at byde indenfor til grillpølser, ribben, bagværk, drikkelse og ikke mindst maskiner i lange baner. Fredag den 3. og lørdag den 4. marts går det løs på Åben Maskinvej, som i det daglige hedder Kærup Parkvej og ligger tæt på Vestmotorvejen.

På den 650 meter lange strækning ligger JCB-forhandleren Reesink Construction, Scantruck med Komatsu, Manitou, Weycor, Sennebogen, McCloskey og flere lift-mærker, Hydrema, som er Danmarks eneste producent af store entreprenørmaskiner, Helms TMT-Centret med blandt andet Schäffer, McCormick og TYM, og Semler Agro med Väderstad, Kramer, Sulky og John Deere.

 

Igen to ScanMek-dage

Scantruck tager sig alene af aprils begivenhed. Efter corona-bøvl, vendte firmaets egen messe, ScanMek, tilbage som éndags-messe i maj 2022. Når der igen kaldes til kallas i virksomhedens hovedafdeling i Skive, bliver det igen en to-dags forestilling.

Scantruck slår portene op for de mange maskinmærker torsdag den 27. og fredag den 28. april. Komatsu, Manitou, Weycor, McCloskey, Sennebogen og liftmærkerne PB Platforms, GMG og Platform Basket står på menuen sammen med stegte med brød, sodavand, øl, kaffe og hvad ellers hører til en ScanMek.

Det bliver 14. gang, Scantruck kalder til ScanMek på Katkjærvej. Tidligere har slutningen af januar været det faste tidspunkt for messen, men corona brød forstyrrende ind i rytmen i fjor, og ScanMek blev i stedet afviklet i maj. Og altså over blot en enkelt dag.

Nu er udstillingen tilbage over to dage, og Scantruck har valgt at holde fast i det nye tidspunkt lidt længere henne på foråret.  

 

Lifte og dyrskuer

Nyskabelsen Dansk Liftmesse dukker op hos ZBC Transport & Logistikskolen på Dalsvinget i Slagelse torsdag den 11. maj. og snupper fredag den 12. maj med. Det er den danske liftbranche, der går sammen om initiativet, som i første udgave får 15 udstillere.

Efter liftmessen, gælder det de store dyrskuer, som både præsenterer køer og gravkøer, geder og gummigeder.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa lægger ud den 26. og 27. maj. Landbrugsmessen Gammel Estrup er stort set samtidig – blot med en enkelt dags forskydning. Nemlig den 27. og 28. maj. Danmarks suverænt største dyrskue er det i Roskilde. Det afvikles i år fra den 2. til den 4. juni. Dyrskuepladsen i Odense lægger areal til folkefest fra den 9. til 11. juni. I det nordjyske holdes der dyrskue i Hjørring den 16. og 17. juni. Og så runder Landsskuet i Herning af over tre dage fra den 29. juni til den 1. juli.


Billedtekster:

1.

Det er populært at se på dansk producerede maskiner hos Hydrema, som er klar til Åben Maskinvej i Ringsted den 3. og 4. marts.

2.

ScanMek med masser af maskiner og altid masser af besøgende byder ind i Skive den 27. og 28. april.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk