Artikel fra april 2023
Læs hele avisen

Messe-forventninger i øverste platformshøjde

14-04-2023


Liftbranchens egen messe har været længe undervejs – nu har den allerede sprængt rammerne

Den danske liftbranche rækker højt allerede inden begivenhederne udspiller sig. Når liftene køres op i højden til den første udgave af Dansk Liftmesse i Slagelse torsdag den 11. og fredag den 12. maj, skal de op i øverste platformshøjde for at matche liftfirmaernes forventninger. Rammerne på messepladsen ved ZBC Transport og Logikstikskolen på Dalsvinget i den nordlige ende af Slagelse er nemlig allerede for små til at rumme alle potentielle udstillere.

13 liftfirmaer står på udstillerlisten. Men der kunne være flere.

”Det er tæt på, at vi kunne fordoble antallet, hvis bare der var plads. Det er der ikke, så det er en opgave, vi må forsøge at løse til næste gang. Så må vi se, om det skal være på en anden placering, eller om det er muligt at inddrage mere udstillingsareal ved ZBC Transport og Logikstikskolen”, siger messekoordinator Sanne Svendsen.

 

Længe ventet

Når der bydes indenfor i mandskabskurvene, vil det være på et 3000 kvadratmeter stort udstillingsareal, som de 13 firmaer er klar til at fylde med lifte og minikraner. Messen har været længe ventet af branchen, hvor det var en gruppe af aktører, der blev enige om, at nu skal det være.

”Liftfirmaerne har talt om en fagmesse i en del år, når de er mødtes til forskellige messer rundt omkring. Enten til bredere maskinmesser for entreprenørbranchen i Danmark, eller til deciderede liftmesser i udlandet. Her er man så blevet enige om at lave en fokuseret lift-messe”, siger Sanne Svendsen.

”Dansk Liftmesse 2023 vil have interesse for både slutbrugerne og udlejningsbranchen. Der er jo gang i rigtig mange lifte hver eneste dag året rundt. Det offentlige bruger forskellige typer lifte på mange forskellige områder, og der er masser af professionelle med behov for lifte både i industrivirksomheder, hos håndværkere og entreprenører”, understreger messekoordinatoren.

 

Fire lift-mærker

Blandt de markante udstillere bliver Scantruck A/S med base i Skive og sjællandsk afdeling i Ringsted. Scantruck er landets største maskinfirma og har import og forhandling af ikke færre end fire lift-mærker. Nemlig tyske PB Platforms, saxlifte fra amerikanske GMG, bæltedrevne bomlifte fra Plastform Basket i Italien, samt både bomlifte og mastlifte fra den franske gigant Manitou.

Scantrucks lift-specialist, salgskonsulent Flemming Jakobsen, glæder sig da også over, at alle gode messe-tanker nu bliver til en realitet i Slagelse.

”En lift-messe er ikke prøvet før i Danmark, men den har været mange år undervejs. På et tidspunkt talte vi i branchen om en nordisk messe, som så skulle placeres i København. Men vi er landet på en udstilling med fokus på danske firmaer og danske brugere. Jeg er ikke i tvivl om, at Liftmessen får høj kvalitet. Gæsterne kommer for at se lifte og ikke alle andre typer maskiner og materiel”, siger Flemming Jakobsen.

 

Sax, bom, spider…

Udstillerlisten afslører på forhånd, at der bliver både saxlifte, bomlifte, lastbillifte, spiderlifte, minikraner og meget andet opløftende at se på. Både spritnye maskiner og produktnyheder, samt et udvalg af brugte lifte og minikraner. Naturligvis også CO2-løst, miljøvenligt grej med el-drift, som passer aldeles fortrinligt netop til lifte.

Foruden de 13 liftfirmaer, stiller også et par leasingselskaber op og er klar til en snak om finansiering, og den internationale lift-organisation IPAF lader sig også se på Danmarks første fokuserede liftmesse.

De 13 firmaer er Lissner Danmark ApS, Versalift Denmark, Stiholt Hydraulic, Scantruck A/S, Horsens Lift ApS, Haulotte Scandinavia, Omme Lift A/S, Ahern Denmark A/S, Jøma Lift Teknik A/S, Jysk Lift Service ApS, Hammer-Lifte A/S samt Falcon Lifts A/S.

 

Billedtekster:

1.

Versalift Denmark med base i Farsø i Himmerland er en af de markante lift-udbydere med en række mærker på programmet. Og naturligvis med blandt udstillerne i Slagelse.

2.

Lift-ekspert Flemming Jakobsen hos Scantruck – glæder sig over, at tankerne om en liftmesse i Danmark nu bliver en realitet.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk