Artikel fra marts 2024
Læs hele avisen

Mini, maxi og nogle midt imellem hos Løwener

19-03-2024
Del artikel på
Åbent hus med danmarkspremiere både på elektriske minigravere og minilæsser med teleskoparm

Der bliver maskiner i alle størrelser, når Løwener den 12. og 13. april holder en god tradition i hævd at slå portene op til åbent hus i det jyske domicil i Stilling ved Skanderborg. Og samtidig ikke færre end tre danmarkspremierer på nye Kubota-maskiner.

”Det bliver rigtig mini, maxi og så nogle midt imellem. Blandt de små er to af premiere-maskinerne, nemlig 100 procent elektriske Kubota-minigravere på 1,9 og 2,6 tons. Maskinerne hedder Kubota KX019-4e og Kubota U27-4e og bidrager til at øge Kubotas udbud af elektriske maskiner, som for kort tid siden også fik de to nye knækstyrede minilæssere RT210-2e og RT220-2e”, fortæller salgsdirektør Flemming Mørk hos Løwener.

Netop Kubota-minilæsserne kan i øvrigt præsentere en dansk premiere ved åbent hus-arrangementet. Her er tale om RT305-2T, som er en konventionel knækstyret diesel-maskine.

 

30 km/t

”Den byder vi særdeles velkommen. Den nye minilæsser på fire tons har 66 Kubota-heste i maskinrummet, og den er udstyret med teleskoparm med løftekapacitet på 2500 kg og 4,30 meter løftehøjde. Når vi har spejdet efter den længe, hænger det også sammen med maskinens hastighed. Den kan køre 30 km/t, og det har vi manglet blandt de største minilæssere”, siger Flemming Mørk.

De to el-nyheder hos minigraverne er så varme nyheder, at de lige når at ankomme til Stilling en uges tid, før der gøres klar til åbent hus. Begge kan i øvrigt lades op på en almindelig oplader til el-bil. Derefter er der power til fem-seks timers effektiv indsats. Så suppleret med frokostpausen og de naturlige pauser i dagens arbejde, rækker batterikapaciteten fint til en hel dag.

 

Demo ude og inde

”Vi viser naturligvis også andre el-maskiner ved arrangementet. Både læssere, dumpere og også fejemaskiner fra Ravo. Også Bomag Light & Heavy-sortiment bliver linet op. Og de besøgende fagfolk får lejlighed til at se demokørsel af ikke færre end fem minigravere i forskellige størrelser. Fire af dem holder vi udendørs, mens vi lader el-graveren KX019-4e vise sig frem inden døre. Det er jo netop en af kvaliteterne ved de emissionsfrie maskiner, at de uden problemer også kan køre inde i haller”, siger salgsdirektør Flemming Mørk.

I den tunge ende kører Løwener en Bomag BC 773 RS affaldskompaktor ind til både beskuelse og berøring af de to dages forventelig mange besøgende. Selv om Bomag selv betegner den som ”en mellemstørrelse-kompaktor”, er der tale om en voksen krabat på 40 tons og med en skovlbredde på 3,8 meter. Rumindholdet i skovlen er 4,5 kubikmeter, så det er en maskine, der kan flyttes effektivt rundt på affaldsdyngerne.

Foruden eget materiel, byder Løwener på skovle, grabbe, tilte og andet grej fra eksterne udstillere, der lægger vejen omkring åbent hus-dagene. Og en pølsevogn suppleret med øl, vand og is til store og små fuldender menuen.

 

Farvel til Henning Stampe

Mens der altså er lagt op til et første møde med flere nye maskiner, kommer åbent hus-dagene også til at byde på et farvel. Nemlig til salgskonsulent Henning Stampe, som har været Løweners kendte ansigt for fejemaskinerne og det tunge asfalt-materiel. Henning Stampe går på pension efter 23 år hos Løwener.

Det seneste par måneder har den erfarne maskinmand i det daglige haft følgeskab af en lidt yngre model i branchen. Claus Mailand med 42 år på timetælleren bliver manden, der tager over efter Henning Stampe, både på feje-fronten og når der skal asfalteres.

 

Billedtekster:

1.

Kubota U27-4e – til venstre – og Kubota KX019-4e er så småt klar til dansk premiere. De to el-maskiner vises ved Løweners åbent hus-arrangement i Stilling den 12. og 13. april.

2.

Mini i Kubota-familien KX019-4e indgår også i femkløveret af minigravere, der deltager i demo-kørslen.

3.

2,6 tons minigraveren Kubota U27-4e matcher fuldstændig sin diesel-fætter på præstationer og ydelser. Den skal bare lades i stedet for tankes. Der er premiere den 12. og 13. april i Stilling.

4.

Kubotas nye fire tons minilæsser RT305-2T kan løfte op til 2500 kg og op i 4,30 meters højde.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk