Næsten kogende højtryk til både ukrudt og tyggegummi

21-08-2018


Kärcher giver dansk premiere til ny miljørigtig ukrudtsbekæmpelse – og giver samtidig messegæsterne noget at tygge på

I årevis har kloge udviklere tygget på, hvordan det gøres optimalt – det med at få fjernet ukrudtet mest miljørigtigt. Nu er Kärcher klar til premiere på et helt nyt system, men de kloge hoveder er slet ikke færdige med at tygge. De fylder mundene med tyggegummi, som gerne må spyttes ud på gader og stræder. Tyggegummiklatterne fjernet nemlig lige så enkelt som ukrudtet.

”Opvarmning af vand til rengøring er hele filosofien bag Kärcher, og derfor er det oplagt også at benytte metoden til rengøring for ukrudt. Det gør vi nu med det nye system WRS 200, som er udviklet til i første omgang at køre med tre forskellige modeller af redskabsbærere. Nemlig MIC 42, MIC 50 og MC 130. WRS står for Weed Removal System”, fortæller salgschef Flemming Christensen hos Kärcher.

Når han gør sin entré på Maskiner under Broen ved Middelfart, bliver det medbringende både den nye ukrudts-killer og en udvidelse af systemet til også at få kål på tyggegummi.

 

Sidegevinster

”I virkeligheden har vi en række sidegevinster til WRS 200, fordi varmt vand og højtryk er det rigtige til mange opgaver. Vi kan også fjerne graffiti, det kan anvendes til tagrensning og flere andre funktioner. Hele systemet er en videreudvikling af HDS-traileren, som vi lancerede for et par år siden, hvor man simpelthen spænder en højeffektiv højtryksrenser efter en håndværkerbil og dermed har funktionerne med rundt på byggepladserne og også på besværlige steder. Efterfølgende har vi udviklet den til også at omfatte ukrudtsbekæmpelse”, forklarer Flemming Christensen.

”Vandet varmes op, og så rammer vi ukrudtsplanterne med en temperatur på 92-93 grader. Derved blancheres bladene, og i løbet af et par dage eller tre begynder ukrudtet at visne. Varmt vand er optimalt til opgaven og bedre end damp, som andre anvender. Planterne optager nemlig bedre vand end damp, og det betyder meget, når effekten for eksempel skal ned igennem en 20 centimeter lang mælkebøtterod”, siger salgschef Flemming Christensen.

Foruden at give damp baghjul, ser salgschefen naturligvis en kæmpefordel i at kunne lancere det nye Kärcher-system efter en historisk tør sommer med skarpe afbrændingsforbud. Det har li’som også udmanøvreret ukrudtsbekæmpelse med gasbrænding.

 

Ømme kæber

Tyggegummibekæmpelsen lanceres også på Maskiner under Broen. Og Flemming Christensen lover, at han og hans mandskab er klar til at give besøgende på Kärcher-standen noget at tygge på.

”Vi har naturligvis tyggegummi med til Middelfart, og vi har øvet os, så vi allerede er ømme i kæberne, før messen er skudt i gang. Tyggegummi spyttet ud på fortove, gader, torve og pladser er en pestilens, fordi det dels trædes ned og dels hærder op. Derfor kan det ikke bare fejes op. Nu lancerer vi så Kärcher-løsningen på tyggegummi i form af hårdere højtryksstråler, som varmes op og dermed gør de hårde tyggegummiklatter medgørlige og mulige at fjerne. Hvis det varme højtryksvand ikke er nok, består systemet også af en mekanisk skraber”, forklarer Flemming Christensen.

Billedtekster:

1.

Kärcher er klar med miljørigtig ukrudtsbekæmpelse til montering på redskabsbærerne.

2.

Hårdere højtryksstråler og godt med temperatur på vandet. Så er der klar til angreb på både Stimorol og Hubba-Bubba.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk