Artikel fra juni 2021
Læs hele avisen

Naturgenopretning med 40 års erfaring og nye gravesystemer

05-07-2021


Topmoderne gravesystemer har gjort hverdagen nemmere for fynsk entreprenør

En ambitiøs helhedsplan for Årslev-Sdr. Nærå-området frem mod 2030 betyder, at der bygges og graves adskillige steder i byen. Lige i udkanten af en større udstykning er den rutinerede entreprenørvirksomhed Jørgen Graveservice fra Gislev i gang med at grave ud til genslyngning af et mindre vandløb.

Åbne filformater, uproblematisk dokumentation og godt med service er nogle af fordelene ved et nyt styresystem, som firmaet har benyttet i et års tid

Naturgenopretning er et område, Jørgens Graveservice har specialiseret sig i. Med 40 års rutine i faget er Jørgen Andersens og hans mandskab i den stærkt rutinerede ende af entreprenørbranchen. Men selv med den baggrund kan man blive overrasket positivt af arbejdsredskaber og service, der kan generere fremskridt.

For godt et års tid siden begyndte Jørgens Graveservice at benytte nye gravesystemer fra Moba til opgaverne rundt omkring på Fyn. Gravesystemerne har lettet hverdagen for virksomheden.

Præcis dokumentation
”En udgravning som den her kræver præcis dokumentation af, hvor vi har været og hvor langt vi er kommet ned med gravemaskinerne. Vores nye styresystem er bygget op sådan, at det aflæser vores arbejde og dermed gør det uproblematisk at levere den rette dokumentation. Vi kan sende det direkte eller give det til kunden på en USB-stik. Og har jeg problemer inde i mit førerhus, trykker jeg på ”anmod om hjælp”, og der er hurtigt direkte support på skærmen, mens jeg arbejder, fortæller maskinfører Ken Enghuus.

”Der er mange fordele ved at arbejde med de her systemer. En af de vigtigste er de åbne filformater. Vi får tegningerne til projekterne og med det åbne system, kan vi lynhurtigt importere det og komme i gang. Det går stærkt, og det sparer tid og økonomi i forhold til andre virksomheder, der kun bruger egne lukkede systemer. Den måde at maskinstyre på, er lettilgængeligt og nemt at komme i gang med. Det tiltaler mig”, supplerer entreprenør Jørgen Andersen.

Stærk service og support
Samarbejdet mellem Jørgens Graveservice og Moba begyndte for godt et års tid siden. Den store nærhed og det tætte samarbejde mellem parterne tiltaler entreprenøren.

”Moba har folk ansat, der har praksis med, når de rådgiver os. For eksempel ved vi, at Jacob Juel er gammel maskinfører. Det betyder, at han kender alle tænkelige scenarier og lynhurtigt kan rådgive, mens vores maskinfører sidder i arbejdet. Vi skal ikke forbi ekstra instanser, og deres folk kender vores arbejdsgang til mindste detalje. Vi skal ikke betale en bondegård for at få support, og når vi brug for supporten, går det stærkt. Vi ringer bare og så sker der noget”, forklarer Jørgen Andersen

”Selv har jeg 40 års erfaring i branchen, og vi har været med til det meste, når det gælder udgravning. Vi kunne jo bruge rigtig lang tid på at rende rundt for at slå pæle ned. Med Moba har vi et system, der kan udpege de rette koordinater uden problemer og uden pæle. Det gør os langt mere effektive, siger entreprenøren fra Gislev. 


Billedtekster:

1.

Der genoprettes natur til den store guldmedalje ved Årslev-Sdr. Nærå på Midtfyn. Entreprenørfirmaet Jørgen Graveservice klarer opgaven med god base i masser af erfaring kombineret med moderne gravesystemer.


2.

Maskinfører Ken Enghuus klarer gravearbejdet med en god base af masser af erfaring og moderne gravesystemer.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk