Artikel fra februar 2023
Læs hele avisen

Ny Keestrack-sorterer venter på en stikkontakt

14-02-2023
Del artikel påMiljøvirksomheden Norrecco skal ikke købe diesel til ny maskine - klar til at gå på 100 procent el-drift

Der er penge at spare, hvis man bestiller sin nye grovsorterer uden motor. Når det er den klassiske dieselmotor, der mangler, er der også masser af CO2-udledning at spare. Miljøvirksomheden Norrecco gør begge dele i Aarhus-afdelingen, som netop har fået leveret en Keestrack K5e med tilføjelsen ZERO. Den er så ny på det store Norrecco-terræn på Oceanvej på Aarhus Havn, at driftschef Per Krarup går og venter på en stikkontakt.

”Vi skal have etableret strøm til den nye grovsorterer. Så er vi klar til at køre. Vi har valgt maskinen som ren el-model uden dieselmotor. Heller ikke til at flytte maskinen rundt på pladsen. Det klarer vi med lidt ekstra meter kabel. Og dermed har vi nøjagtig samme type Keestrack K5e som diesel-versionen, bare i en mere miljørigtig udgave”, fortæller Per Krarup.

Det er den danske Keestrack-importør, TNS-IMEX i Løgumkloster, der har leveret den motorløse sorterer til Norrecco.

”Vi var en tur i Frederikshavn med TNS-IMEX’ direktør Thomas Sørensen for at se en K5e i funktion. Frederikshavn Kommune har i flere år haft stor glæde af en fuldelektrisk maskine, som også har en diesel-generator, der kan træde til, når der ikke er mulighed for ekstern strømkilde. Vi sparer generatoren på vores miljøanlæg i Aarhus, hvor den nye maskine bliver næsten helt stationær”, forklarer Per Krarup.

 

Gennemtænkt service

”El-drift var vigtig for Norrecco, da vi skulle vælge ny grovsorterer. Samtidig kan vi se, at vi får en maskine med meget gennemtænkt service og gode detaljer. En af dem er betjeningen af den store maskine. Vores maskinfører, Henrik Dam, kan styre alle funktioner fra kabinen på sin gummiged, som han bruger til at føde sortereren med. Han behøver overhovedet ikke forlade kabinen, og det kommer helt sikkert til at spare en masse tomgangstimer”, vurderer driftschef Per Krarup.

Norrecco-anlægget i Aarhus tager sig af rensning af erhvervsaffald i store mængder. Virksomheden renser jord og nedknuser asfalt og beton. Den nye Keestrack kommer ikke til at kede sig i hverdagen på Aarhus Havn. Per Krarup regner med, at den kommer i arbejde hver dag med en total indsats  på omkring 1000-1200 timer om året.

 

Billedtekster:

1.

”Så skal jeg bare finde stikkontakten”, konstaterer driftschef Per Krarup hos Norrecco. Når der er etableret strømforsyning til den nye Keestrack-sorterer, er den klar til at køre fuldstændig uden CO2-udledning.

2.

Her ligger normalt en stor dieselmotor. Driftschef Per Krarup klarer sig uden med den nye Keestrack K5e ZERO.

3.

Norrecco har kun lige nået at pakke den nye grovsorterer ud. Nu skal der laves strømforsyning til maskinen, som derefter kommer i sving hver dag.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk