Ny dansk importør slog benene væk under Yanmars topchef

17-06-2019

”Vi burde flyve forhandlere fra hele verden til Horsens for at se, hvordan det skal gøres”, sagde en imponeret CEO Guiliano Parodi

De småsure vejrguder tabte slaget om Horsens, da den nye Yanmar-importør, Maskiner A/S, inviterede til Grand Opening. Trods kølighed og lidt sjatteri fra oven, lagde masser af maskininteresserede vejen omkring den nye, danske Yanmar-bastian. Blandt maskinfolket var også nogle fra absolut øverste hylde. Selveste Yanmar-toppen troppede op fire mand høj.

Yanmar Construction Equipments absolutte topchef, italienske Giuliano Parodi, kom til Lund ved Horsens sammen med sin europæiske salgs- og marketingdirektør Andreas Hactergal, regional direktør for Nordeuropa Magnus Täljemark, og den regionale salgschef for Skandinavien og Baltikum Peter Johansson. Og Yanmar-toppen følte, at den danske importør havde formået at slå benene væk under dem.

”Det er fantastisk, hvad Maskiner A/S har præsteret. Det er mindre end tre måneder siden, det nye firma blev etableret. I dag står den danske importør som et lysende eksempel for alle vores forhandlere. Tingene i Horsens fungeret helt perfekt efter Yanmars strategi og filosofi. Måske skal vi flyve alle vores forhandlere fra hele verden til Horsens for at se, hvordan det skal gøres”, funderede Yanmar-CEO Giuliano Parodi.

 

10 uger – 100 maskiner

Maskiner A/S fik den bedste tænkelige start på Grand Opening-arrangementet. En kunde gav fra morgenstunden håndslag på en Yanmar, som blev maskine nummer 100, der er langet over disken i løbet af de godt tog og en halv måned, siden Maskinhuset A/S og Stemas A/S skabte den fælles konstellation som Danmarks nye Yanmar-forhandler.

”Vi har været i gang i godt og vel 10 uger, og vi har fået en fantastisk start. Og så er det jo lidt specielt, at vi skyder vores Grand Opening-dag i gang med salget af Yanmar-maskine nummer 100. Det kunne ikke passe bedre” siger salgschef Tommy Bergmann

Det fine besøg fra Yanmar-toppen var i øvrigt lidt af et genbesøg. Ugen forinden besøgte Tommy Bergmann sammen med salgsdirektør Robert Kjærgaard fra Stemas den ene af Yanmars europæiske fabrikker.

 

25 maskiner om dagen

I Saint-Dizier i det nordøstlige Frankrig produceres 10 modeller af gravemaskiner på bånd fra 1,5 til 6 tons. Det bliver til gennemsnitlig 25 nye gravemaskiner om dagen fra det 54.000 kvadratmeter store fabriksanlæg. Yanmar samlede den første minigraver i Saint-Dizier i 1989, og netop i år har fabrikken rundet maskine nummer 75.000.

I Crailsheim i Sydtyskland står den anden europæiske Yanmar-fabrik for produktionen af de større gravemaskiner, hjulgraverne og Yanmars program af hjullæssere. Her er man en anelse bagud både i størrelse og mængder i forhold til kollegerne i Frankrig. Fabriksanlægget i Crailsheim er 65.000 kvadratmeter stort, og kapaciteten af de lidt større maskiner er 18 styk pr. dag. I år er maskine nummer 70.000 rullet ud fabrikken i det sydtyske.

Totalt har de to europæiske Yanmar-fabrikken i omegnen af 800 medarbejdere. I 2018 omsatte de for 363 millioner Euro – godt 2,7 milliarder kroner.

 

Billedtekster:

1.

Yanmar-topmøde i Horsens. Den 1. marts skabte Maskinhuset A/S og JMM-group-selskabet Stemas A/S det fælles firma Maskiner A/S som dansk Yanmar-importør. Her fra venstre JMM-direktør Hans Holm, salgschef Tommy Bergmann, Maskiner A/S, europæisk salgsdirektør Andreas Hactergal, Yanmar, direktør Lena Brohus, Maskiner A/S, regional direktør Magnus Täljemark, Yanmar, salgsdirektør Robert Kjærgaard, Stemas, CEO Giuliano Parodi, Yanmar, og regional salgschef Peter Johansson, Yanmar.

2.

Mens der var gang i storproduktion af pandekager i mange modeller til dagens mange besøgende, boltrede en Yanmar SV100 sig ude.

3.

Gule Yanmar i hobetal. Naturligvis et syn, der behagede topledelsen fra Yanmar Construction Equipment, som kom til Grand Opening hos den danske importør.

4.

Besøgende have lejlighed til at prøve grejet af på demo-arealet.

5.

Entreprenør Peter Agger skabte ekstra stemning, da han fra morgenstunden købte maskine nummer 100 hos Maskiner A/S. Han gav hånd på handlen med salgschef Tommy Bergmann. Peter Agger driver firmaet Kloakmesteren i Mørke på Djursland

Læs mere på
www.maskiner-as.dk

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk