Ny tungere topmodel hos Weidemanns hjullæssere

11-02-2020Variabel hydrostatisk transmission er med til at gøre ny hjullæsser interessant for entreprenørerne – også nye hjullæssere i fire tons-klassen

På Agromek i 2018 kunne Stemas A/S som dansk importør lancere den nye Weidemann 9080, som med 10.720 kg var hele 3580 kg tungere end nummer to i hierarkiet, Weidemann 5080. Nu har Weidemann lagt yderligere vægt på i den nye model 9580, som dermed kører ind helt i top af listen over læssemaskiner med almindelig læssearm.

På en lang række områder er familiens nye overhoved identisk med Weidemanns hjullæsser 9080. Men 9580’eren har fået tilføjet mere ballastvægt og klemmer vægten ned med 11,5 tons. Samtidig har den som standard den store motor på 156 hk.

”De ekstra næsten 800 kg giver maskinen en tippelast på 6.320 kg. Det er hele 1030 kg mere end lillebror 9080.  Den er noget af det mest kompakte, der er på markedet, og med den ekstra vægt henvender den sig også til entreprenørbranchen”, forklarer Christian Matthiesen, som er forhandleransvarlig hos den danske Weidemann-importør, Stemas A/S.

 

Også i teleskop-version

Samtidig med 9580’eren lancerer Weidemann også den samme maskine med tilføjelsen ”T”. Det markerer, at der er tale om en teleskop-udgave af hjullæssemaskinen, og dermed lægges yderligere til løftehøjden og rækkevidden. Hvor standardversionen når ud på 4,26 meter, rækker teleskopmodellen 5,48 meter.

Med variabel hydrostatisk transmission vil den nye maskine også være interessant for entreprenørerne. 9580 har i princippet tre typer transmission, nemlig henholdsvis 20, 30 og 40 km/t.

”Brydekraften er forskellig ved de tre, og ved 30 km/t opnår teleskophjullæsseren et kæmpemoment, som er ideelt for entreprenører. Samtidig har maskinen øko-gear, som reducerer motorens omdrejninger fra 2000 til 1600, når maskinen kontinuerligt kører 36 km/t eller mere over en vis distance. Det er naturligvis noget, der også er vigtigt for brændstoføkonomien”, siger Christian Matthiesen.

Det er således muligt at køre gennem hele hastighedsområdet fra 0 til 40 km/t uden gearskift, og dermed får maskinføreren en behagelig, glidende og stabil kørsel. Samtidig smitter systemet yderst positivt af på støjniveauet, som Christian Matthiesen beskriver som ”ekstremt lavt”.

 

Fire-tonsere med finesser

Weidemann har også lanceret nye modeller i fire tons-klassen, hvor tyskerne har hældt en gedigen portion ekstra power og en række nye finesser på to af hjullæssemaskinerne. Modellerne 2070LP og 2070LPT glider ud og erstattes af modellerne 2080LP og 2080LPT med nye Deutz-motorer. Samtidig har maskinerne fået nyt, dynamisk design, som er baseret på de større læssere i henholdsvis 30’er-, 40’er- og 50’er-serierne.

”Det er to populære maskiner, der nu kommer med noget ændret og opdateret udstyr. Den 4,3 tons tunge LP-model er med læssearm, mens LPT på 4,5 tons har teleskoparm. Begge maskiner har som standard fået en 61 hk Deutz-motor, men kan også fås med 75 hk. Motorerne er udstyret med katalysator og partikelfilter og lever fuldt op til den nye emissions-standard Stage V”, fortæller salgsdirektør Robert Kjærgaard hos Stemas A/S.

 

Mange muligheder

Foruden frit valg mellem motorstørrelse, er der lidt af en sværm af andre valgmuligheder for begge nye maskiner. De kan blandt andet udstyres med komfortkabine med LED-arbejdslamper, og som ekstraudstyr kan man også vælge klimaanlæg.

”Der er også mulighed for at få maskinen med proportionalstyring via multifunktions-joystick. Foruden proportional-funktionen for tredje styrekreds, som aktiveres med joysticket, kan styrekredsen også låses med en vippekontakt. Også fjerde styrekreds kan betjenes proportionalt med joysticket.

Teleskopfunktionerne på LPT-modellerne kan styres proportionalt med fingerhjulet, og dermed er det muligt at tilpasse arbejdshastigheden individuelt. Samtidig kan begge elektriske funktioner aktiveres proportionalt, eller låses på joysticket. Da de elektriske funktioner ikke er indbyrdes afhængige, kan maskinføreren indstille dem helt individuelt.


Billedtekster:

1.

Teleskop-udgaven af den nye Weidemann 9580 i aktion med god rækkevidde.

2.

Den nye Weidemann 9580 læsser problemfrit i container 

3.

Weidemann 2080LP har taget over efter modellen 2070LP og siger tjek til de nye emissionskrav.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk