Artikel fra juni 2020
Læs hele avisen

Nye minilæssere til masser af kloakarbejde

05-07-2020
Salling Entreprenørfirma har gode erfaringer med kriser: De sætter arbejde i gang

Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Og da slet ikke i Salling-området nord for Skive, hvor Salling Entreprenørfirma faktisk har positive erfaringer med krisetider. Virksomheden har i øjeblikket masser at se til med færdiggørelsen af et stort kloakprojekt, som har været i gang de seneste to år. Da finanskrisen satte det meste af verden i stå for godt en halv snes år siden, knoklede folk og maskiner hos Salling Entreprenørfirma videre med masser af kloakarbejde.


”Det med kriser er ikke noget, vi rigtig mærker noget til i Salling. Heller ikke corona-krisen. Finanskrisen i sin tid satte gang i en del kloakeringsopgaver for os. Nu er det så corona-krisen, som vi ikke rigtig har tid til. Det seneste par år har vi arbejdet med separatkloakering af hele Højslev by øst for Skive. Med hvad dermed følger. Opgaverne har nemlig omfattet meget andet end lige det med at skille regnvand fra spildevand. Det handler jo også om masser af jordarbejde, ny asfalt, fortove, cykelstier og meget andet”, forklarer entreprenør Gregers Frederiksen. Han ejer Salling Entreprenørfirma sammen med Heine Jørgensen.


”Vi er tæt på at afslutte det store kloakprojekt i Højslev, som vi tog hul på i marts 2018. Det glæder vi os til, og det gør de gode Højslev-borgere naturligvis ikke mindre. Samtidig har vi gang i ombygningen af Niels Due Jensens Plads i Bjerringbro. Vi er hovedentreprenør på projektet, som skal gøre pladsen til et rekreativt anlæg med blandt andet skaterbane”, fortæller entreprenør Gregers Frederiksen, som ejer Salling Entreprenørfirma A/S sammen med Heine Jørgensen.

 

Maskin-fornyelse

Med den høje aktivitet følger også behov for løbende at forny maskinparken. Det har Salling-firmaet netop gjort med indkøb af to nye Weycor-minilæssere, som nærmest er købt lokalt. Det er Weycor-importøren Scantruck A/S i Skive, der har leveret de to tyske læssemaskiner. Lige som Scantruck også var på banen, da entreprenørfirmaet for et par år siden skulle bruge tre nye Komatsu-gravemaskiner.


”Vi udfasede to tilsvarende læssemaskiner af et andet mærke, da Scantruck leverede de to Weycor. De nye er 5,6 tons maskiner af modellen AR420. Vi bruger dem stort set konstant til alle typer projekter. Størrelsen er nem at komme rundt med, og alligevel har maskinerne med 73 hestekræfter godt med power til at klare alt fra flytning af jord til kørsel med fliser og kantsten. I virkeligheden er der tale om en mini-gummiged, som tilmed formår at flytte sig hurtigt med op til 40 km/t”, forklarer entreprenøren.


Oprindelig var Salling Entreprenørfirma en landbrugsmaskinstation, som Gregers Frederiksens svigerfar, Egon Møller, startede i 1958.

”Fra slutningen af 1970’erne kom der flere og flere entreprenøropgaver til. I 1996 begyndte min svigerfar at sælge ud af maskinstationen, og firmaet blev halvt maskinstation og halvt entreprenørfirma. I 2000 overtog min kone, Pia, og jeg virksomheden, og i 2003 solgte vi den sidste del af maskinstationen fra for helt at koncentrere os om entreprenøropgaverne”, fortæller Gregers Frederiksen.

 

Deler opgaverne

I 2005 ansatte parret Heine Jørgensen som firmaets første fagudlærte anlægsgartner. I 2014 tog parterne hul på et langsigtet generationsskifte, da de blev enige om at dele Salling Entreprenørfirma A/S ligeligt imellem sig.

I det daglige deler de også opgaverne med fokus på at udnytte potentialerne optimalt. Heine Jørgensen er projektleder og med sin anlægsgartner-uddannelse naturligvis firmaets spydspids på det grønne område. Han tager sig af de større anlægsopgaver fra kalkulation til aflevering til kunderne.


Gregers Frederiksen er manden med den helt store allround-erfaring på entreprenøropgaverne. Som virksomhedens direktør varetager han primært administrative opgaver, og samtidig har han i øvrigt vognmandstilladelse.

Pia Frederiksen er projektleder og tillige Salling Entreprenørfirmas ansvarshavende kloakmester. Dermed er hun en nøgleperson i de mange kloakprojekter, som firmaets løbende udfører. Her har hun dog udsigt til snarlig assistance fra Heine Jørgensen, som er i gang med at tage kloakmestereksamen.

 

 

Billedtekster:

 

1.

Weycor-minilæsserne er nemme at komme rundt med også, hvor pladsen er trang.

 

2.

Gregers Frederiksen (til venstre) og Heine Jørgensen ejer i fællesskab Salling Entreprenørfirma.

 

3.

Weycor AR420 på job i Højslev ved Skive. De to nye maskiner hos Salling Entreprenørfirma klarer mange forskellige opgaver.

4.

Skorstenen ved det gamle varmeværk i Højslev rækker mod himlen – og den nye Weycor AR420 rækker med.    
Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk