Artikel fra august 2023
Læs hele avisen

Rototilt byder på behageligt håndarbejde

18-08-2023
Del artikel på


Nyudviklet ergonomisk joystick får premiere som danmarksnyhed på Have & Landskab

Det skal være behageligt at være maskinfører. Og selv om joysticks allerede gør arbejdsdagene i kabinen mere behagelige, kan det blive endnu bedre, mener Rototilt. Svenskerne har nu udviklet et nyt RC-Joystick, som for alvor gør op med de ensidige, gentagne bevægelser, som godt kan mærkes i håndleddet hen ad dagen.

RC-Joystick er en del af konceptet Rototilt Control, og det nye design har allerede scoret priser. Blandt andet er det tildelt både Red Dot Award 2023 og IF Design Award 2023. Begge er internationale designpriser for produkt- og industridesign og betragtes som mærker på ypperste kvalitet. Når virksomheden Skovteknik som dansk Rototilt-importør debuterer som udstiller på Have & Landskab, får netop det nye joystick lidt af en hovedrolle. Det er nemlig indstillet til Maskinleverandørernes Innovationspris.

”Det nye joystick er udviklet ved omfattende forsøg, hvor maskinførere har deltaget og altså sikret helt autentiske arbejdssituationer. Derfor er det dokumenteret, at RC-Joystick har de bedste ergonomiske egenskaber og gode muligheder for personlig tilpasning af den enkelte maskinfører”, forklarer salgschef Jakob Møller Pedersen hos Skovteknik.

 

Forskellige hænder

Rototilt-konstruktørerne har været bevidste om, at maskinførere er forskellige. Også når det kommer til håndstørrelse. Derfor er der modelleret joysticks til forskellige størrelser, der er lavet 3D-print, og der er gennemført omfattende feltforsøg med maskinførere.

”Resultatet er blevet en patenteret 360 grader vinkeljustering, som betyder, at man kan ændre vinklen på joysticket i løbet af dagen. Det gøres uhyre enkelt ved, at man med fingrene åbner en snaplås, justerer til den ønskede vinkel, og låser igen. Joysticket kan også dreje rundt som et kugleled. Og så er placeringen af knapperne og rullerne omhyggeligt beregnet for at sikre optimal komfort”, siger Jakob Møller Pedersen.

Hele Rototilt Control-konceptet består, ud over RC-Joysticks, også af et helt nyt styresystem, en helt ny tiltrotatorserie og en app, som kan give brugerne hurtig support, når der er behov for det. Hjertet i konceptet består af styresystemet RC System og RC-Joysticks, som sammen giver fuld kontrol over tiltrotatorsystemet.


Billedtekster:

1.

Rototilt er klar til at præsentere det nye, ergonomiske joystick på Have & Landskab i Slagelse.

2.

Maskinførere har været med i udviklingen af det nye RC-Joystick, som er nemt at tilpasse optimalt til den enkelte bruger.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk