Scantruck får lifte med plads til en dagligstue.

06-02-2017
Del artikel på


Ny import fra tysk producent med nogle af verdens største saxlifte.

Der er rigeligt plads til en hjørnesofa – med chaiselong. Et par bløde stole og et tv-bord med en solid fladskærm såmænd også. Og det hele kan så sendes op i godt og vel 27 meters højde, hvis man ikke har andet formål med liften, end at nyde udsigten.

I praktisk anvendelse bliver kæmpeliftene fra den tyske producent PB Platforms brugt til alt andet end hjemlig hygge. Tyskerne er en af verdens tre producenter af de allerstørste saxlifte, og Scantruck kunne byde velkommen til PB Platforms på årets udgave af maskinfirmaets egen årlige messe, ScanMek.

Her var det saxliften PB S171-12ES med arbejdshøjde op til 17,10 meter, der repræsenterede det nye importmærke. Med lidt under fem kvadratmeter arbejdspladsform er den absolut en af de mindre i PB-familien. Tyskernes topmodel er mere end fire gange så stor og giver med mål på 7,98 x 2,40 meter plads til hjørnesofaen. Gigantliften magter op til 1000 kg i kurven.

”Lagerbygninger og haller bliver til stadighed større, og mange af dem er så store, at almindelige lifte simpelthen ikke rækker. PB-liftene fås både som eldrevne og med dieselmotorer. Uden støtteben er de terrængående, fordi konstruktionen gør, at undervognen følger terrænet. Det giver mulighed for at anvende samme lift både inden- og udendørs og i øvrigt køre ind og ud af haller uden problemer”, fortæller produktchef Claus Bjerregaard hos Scanstruck.

 

Plads til store elementer

Byggefirmaer og virksomheder, der arbejder med facademontering, kan i øvrigt flytte rundt og op og ned med de store sandwich-elementer på seks meters længde. En række af PB-modellernes arbejdsplatforme er mere end seks meter.

Med aftalen med PB Platforms har Scantruck sikret sig sit sjette store agentur for førende mærker i maskiner til byggeri, anlæg og landbrug. Firmaet med hovedafdeling i Skive og østdansk afdeling i Ringsted er også importør og forhandler for Komatsu, Weycor, Mustang, McCloskey og Manitou.

PB-saxliftene ligger i øvrigt i perfekt forlængelse af liftprogrammet netop fra franske Manitou, som tillige er førende, når det gælder teleskoplæssere. Manitous serie af saxlifte spænder fra modellen 78 SEC med kapacitet til 227 kg i 7,8 meters højde til den største i programmet, 140 SC. Her er løftehøjden 14,2 meter og løftekapaciteten 363 kg.

Manitou byder på i alt seks forskellige størrelser i saxlifte, og ligesom hos PB Platforms, er der mulighed for at vælge mellem diesel eller el-drift.

 

Der bygges i Sverige

Scantruck har i øvrigt også fuld gang i aktiviteterne på det svenske marked. Her fik firmaet importen og forhandlingen af Manitou-teleskoplæssere og Mustang-minilæssere for to år siden. Nu bygger Scantruck eget svensk hovedkvarter i det attraktive industriområde Rosersberg ved Stockholm.

På en 13.000 kvadratmeter stor grund bygger Scantruck stort nok til, at den svenske importør af Komatsu-entreprenørmaskiner, Söderberg & Haak, kan rykke ind som lejer og nabo. Scantruck forventer selv af rykke ind i nybyggeriet i dette efterår. Den 1. januar 2018 følger Söderberg & Haak så efter og fylder resten af den 3000 kvadratmeter store bygning ud. 

”Vi deler bygningen næsten ligeligt med Söderberg & Haak. Begge firmaer får værksted, reservedelslager, maskinudstilling, kontorer og personalefaciliteter. Der bygges to af næsten alting i bygningen, og samtidig får vi en fælles udstilling og showroom samt en stor fælles spulehal”, fortæller Business Manager Sweden, Anker B. Lemvig hos Scantruck.

”Vi glæder os meget til at rykke ind i vores eget hus ved Stockholm. Men også til at komme under tag med Söderberg & Haak. Det bliver helt sikkert til stor fordel begge virksomheder, at vi kommer i samme hus. Det vil give positiv synergi for både Scantruck og Söderberg & Haak. Vi har forskellige produktprogrammer, og vi vil kunne tiltrække langt flere kunder til huset, når der er flere produkter at se på”, vurderer Anker B. Lemvig.

Læs mere på
www.scantruck.dk

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk