Smil, Rasmus Brækjern – du har hovedrollen!

05-02-2020
Del artikel på


Det myldrer med ubudne gæster på danske byggepladser – nu får de modspil af nye sikkerhedsfirma med avancerede kameraer

Rasmus Brækjern og Basse Knækæg bør huske lige at trække en kam igennem hårpragten, inden de tager på arbejde. De står nemlig til hovedrollerne, når der laves video på danske byggepladser. Det nye sikkerhedsfirma Video Guard Denmark er klar til at trykke på ”record”-knapperne på højopløsnings-kameraer, der placeres på strategisk placerede kameratårne.

Flere end fire ud af ti bygge- og anlægsvirksomheder har haft indbrud på byggepladser det seneste år. Derfor er det tyskejede firma Video Guard Denmark rykket ind med tilbud om byggepladsovervågning baseret på kameratårne med avancerede kameraer, som filmer i høj opløsning. Firmaet er en del af det tyske sikkerhedsfirma International Security Group, som gennem mange år har udviklet overvågningssystemer til byggepladser.

 

Der stjæles for 500 millioner

Det er en undersøgelse, som Dansk Byggeri har foretager, der afslører den alarmerende mængde indbrud på byggepladser. Flere end fire ud af ti bygge- og anlægsvirksomheder har haft ubudne gæster på besøg alene det seneste års tid. Brancheorganisationen vurderer, at der hvert år bliver stjålet for 500 millioner kroner fra varebiler og byggepladser. Og problemet bliver kun større år for år.

”Der er ingen tvivl om, at indbrud er et kæmpe problem i byggeriet herhjemme. Tyveri koster altid den involverede virksomhed dyrt, både i store forsinkelser og i misterede materialer”, siger Jimmy Holm Olsen, som er nordisk direktør i Video Guard Denmark.

”Vi mener, at det er på tide at vende udviklingen. Vi er overbevist om, at vi kan give tyvene langt dårlige vilkår, end de har nu. Og vi tror på, at vores sikkerhedssystem, Video Guard Professional, er et nødvendigt redskab for at højne sikkerhedsstandarden på byggepladser”, siger sikkerheds-direktøren.

 

Dækker 5300 kvadratmeter

Firmaets Video Guard Professional består af kameratårn, der er forsynet med ultra-lowlight kameraer med høj opløsning og med forskellige detekteringsvinkler. Hvert tårn kan dække et areal på op til 5300 kvadratmeter, som firmaet betegner som unikt på markedet. Ved at placere tårnene strategisk på individuelt tilpassede områder sikres, at der ikke er ”blinde områder”, hvor tyve kan operere uden at blive opdaget.

”Hvis en ubuden gæsts registreres af systemet, videresender det straks et automatisk alarmsignal til en alarmcentral, hvor Video Guards sikkerhedseksperter overvåger og evaluerer situationen. Herefter bliver den indtrængende bedt om at forlade stedet via den integrerede højttalerfunktion. Hvis det viser sig ikke at være nok, tilkalder vi enten politiet eller vagter, som på kort tid er ude ved byggepladser. Sideløbende med denne indsats kan den ubudne gæster nemt spores ved hjælp af liveoptagelserne i HD-kvalitet, som også kan bruges i retten”, forklarer Jimmy Holm Olsen.

 

Billedtekster:

1.

Video Guard Denmark er rykket ind på det danske marked for at tage kampen op med byggepladsernes tyveknægte. 

2.

”Det er på tide at vende udviklingen”, siger Jimmy Holm Olsen, som er nordisk direktør i Video Guard Denmark.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk