Artikel fra maj 2022
Læs hele avisen

Startede i det små – nu køber Jenki ind

09-05-2022
Del artikel på


Sydsjællandsk entreprenør med flere Komatsu’er ser mest på service

Man skal krybe, før man kan gå. Det véd entreprenør Jenki Jakob Hvid Byager i Vordingborg-forstaden Ørslev. Han driver firmet Byagers Brolægning med 17 medarbejdere. Han har kloakautorisation og snart tre anlægsstruktørelever. Startede som brolæggerfirma, men har i dag travlt over hele Sjælland med både fjernvarme- og belægningsprojekter.

Og så er der for alvor sket noget på maskin- og materielfronten. Da Jenki Jakob Hvid Byager startede som selvstændig, bestod maskinparken af en brugt bil, en kost og en skovl. I dag er han og hans medarbejdere godt rustet med blandt andet flere nye Komatsu-maskiner

Det betyder, at entreprenøren har været omkring Komatsu-forhandleren Scantruck flere gange for at købe ind. Det er blandt andet blevet til en Komatsu PC80MR-5 gravemaskine på otte tons, en Komatsu PC138US-11 gravemaskine på 15 tons, og så var Byagers Brolægning også blandt de første i Danmark til at købe en Komatsu PC24MR-5.

Det er en ny udgave af den populære 2,5 tons gravemaskine, som nu med seriebetegnelsen MR-5 har fået en Stage V motor og et løft i både teknik og komfort. Den kan fortsat fragtes på en standardtrailer, og udover øget hensyn til miljøet, er der kræset for maskinføreren med ekstra plads i kabinen, nemmere ind- og udstigning samt lettere adgang til service- og motorrum.

 

Førerne skal ha’ det godt

Tommy Smith står blandt andet for logistik og maskinkøb hos Byagers Brolægning. Han har været i branchen i mange år. Tommy Smith begyndte som entreprenørmaskinemekaniker, efterfølgende har han selv været maskinfører.

”Jeg havde aldrig haft noget med Komatsu at gøre tidligere, men da jeg startede i firmaet, arbejdede jeg med deres nye otte tons PC80MR-5 og blev imponeret over den. I dag går jeg mest op i at maskinførerne har det godt i maskinerne, for det skal fungere for dem i det daglige, og her hører jeg også kun positivt om deres Komatsu-maskiner”, siger Tommy Smith.

Den nye 2,5 tons Komatsu PC24MR-5 kører i firmaets brolægningsafdeling, hvor den i øjeblikket håndterer fliser og kantsten på et projekt i København.

”Det egner den sig rigtig godt til, selv om den ikke er så stor. Den er ikke købt specifikt til belægningsarbejde. Den kan jo også løse alle mulige andre opgaver, som blandt andet anlægsarbejde. Alle vores maskiner kan bruges til alle typer opgaver hele vejen rundt i firmaet, for på den måde udnytter vi dem bedst”, forklarer Tommy Smith.

 

Gode aftaler

”Ved en handel går jeg mest op i servicen. Hvad kan forhandleren tilbyde? Hvor hurtigt kan de rykke ud, hvis maskinen kører i stykker? Og servicen fungerer godt med Scantruck. Vi har lavet nogle rigtigt gode aftaler med dem, og det betyder også, der er en god økonomi i aftalerne for os”, siger han.

I øjeblikket er Byagers Brolægning ved at afrunde et fjernvarmeprojekt i Næstved som underentreprenør for Munck. Der klargøres til ny asfalt på villavejene med firmaets Komatsu PC80MR-5 fra 2021.

”Bortset fra asfaltudlægningen, kan vi levere hele pakken med fjernvarme. Vi er meget effektive, og vi har arbejde i kalenderen det næste halvandet år fordelt over hele Sjælland. Udover at grave, kan vi også sende brolæggere ud for hjælpe til med at reetablere kantsten. Det kan ikke undgås, at der skal graves igennem og ind i fortovet, og det er ikke alle virksomheder, der også kan tilbyde belægningsarbejde”, siger Jenki Jakob Hvid Byager.


Billedtekster

1.

En Komatsu PC80MR-5 er en af de seneste maskiner, som Byagers Brolægning har fået Scantruck til at levere.

2.

PC80MR-5 i færd med at afslutte et fjernvarmeprojekt i Næstved, inden den skal videre på en lignende opgave et andet sted på Sjælland.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk