Artikel fra august 2017
Læs hele avisen

Travl anlægsgartner ser både fremad og bagud

29-08-2017


Lidman-Haver i Jægerspris har fået ny JCB-rendegraver 4CX AEC ECO med både rotortilt og roterende maskinfører

Det kører rundt i alle retninger for anlægsgartner Nicolai Lidman, som driver virksomheden Lidman-Haver A/S i Jægerspris. Ikke mindst, når firmaets nyeste på maskinlisten ruller ud på opgave. En funklende ny JCB 4CX AEC ECO er trådt i tjeneste i Jægerspris. Maskinen er nemlig leveret med både Double Command og Engcon rotortilt. Kombinationen gør den til lidt af en snurretop.

”Double Command betyder, at rendegraveren er med vendbart førersæde. Maskinføreren kan altså dreje 180 grader rundt inde i kabinen, og han tager naturligvis alle funktioner med sig rundt, fordi han kører maskinen ved hjælp af joysticks”, fortæller distriktschef Michael O. Jensen hos den danske JCB-importør, Nicolaisen & Larsen.

”Med Double Command kan maskinens fremdrift og styretøj styres fra de samme joysticks, som læsseren styres med. Altså uden brug af rattet. På den måde har føreren kun joysticks at koncentrere sig om. Det giver både højere arbejdshastighed, mere effektivitet og bedre komfort”, forklarer distriktschefen.

Nicolai Lidman sender en aldrende rendegraver på pension til fordel for den nye JCB 4CX AEC ECO. Lidman-Haver har ti år på bagen, og den gamle rendegraver har gjort det godt gennem alle årene. Efter et kik og en snak med Michael O. Jensen på Agromek i Herning, kunne han imidlertid se perspektiver i fornyelse på maskinfronten.

 

Øget effektivitet

”Vi har ofte opgaver, der kræver, at vi kan komme ind og arbejde i hjørner og kroge, men samtidig har behov for at arbejde med en stor maskine. Det kan vi med Engcon-rotortiltet, som vi har fået på den nye rendegraver. Og jeg er ikke i tvivl om, at Double Command med det rotérbare førersæde vil øge effektiviteten mærkbart. Det sikrer os en maskine med høj fleksibilitet og mange muligheder”, vurderer Nicolai Lidman.

Til at sikre, at alting virkelig kører optimalt rundt på maskinen, har Lidman-Haver også fået monteret centralsmøring på rendegraveren.

”Det er en rigtig fin sikring af, at vi passer maskinen bedst muligt og dermed sikrer den længere levetid. En JCB 4CX AEC ECO har 64 smørenipler. Med centralsmøringen er vi sikre på, at de alle altid bliver smurt som de skal”, forklarer anlægsgartneren.

 

Gråt og grønt

Den nye JCB blev sendt i arbejde straks, da Nicolaisen & Larsen havde leveret den i Jægerspris. Lidman-Haver beskæftiger en halv snes medarbejdere i højsæsonen, og de fordeler sig på både grå og et grønne hold. De grå folk udfører belægningsarbejder, bygger støttemure og laver andre store og små projekter i den hårde kaliber med beton og granit. De grønne tager sig af såvel anlæg som pasning af græs og hække samt træfældning.

”Vi arbejder både for kommuner, skoler, institutioner, store virksomheder og private. Fra fru Jensens plantekumme til anlæg af skolegårde. I vinterperioden har vi vinterservice for boligselskaber, virksomheder og private”, fortæller anlægsgartner Nicolai Lidman.

Netop 4CX AEC ECO er den største model i JCBs program i rendegravere. Motoren er en EcoMAX fra JCBs egen motorfabrik og yder 110 hk. Maskinføreren kan vælge mellem tre styrefunktioner. Blandt dem også firehjulsstyring af de i øvrigt fire lige store hjul, som sikrer optimal håndtering også i vanskeligt terræn.

Billedtekster:

 

1.

Nicolaisen & Larsens distriktschef, Michael O. Jensen (til venstre) overrækker nøglerne til den nye JCB 4CX AEC ECO til anlægsgartner Nicolai Lidman.

 

2.

Anlægsgartner Nicolai Lidman på plads i den nye JCB-rendegraver med såvel Double Command og Engcon Rotortilt. Alle funktioner følger med rundt, når maskinføreren drejer det vendbare førersæde rundt.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk