Artikel fra juni 2024
Læs hele avisen

Tre nye Ferrari-modeller præsenteres på E&H

05-06-2024
Del artikel påSønderup Maskinhandel kører italienske nyheder ind på både to- og fire hjul

Nogle mener, at en Ferrari bør være rød. Andre ser mere mening i en grøn Ferrari. Når Sønderup Maskinhandel rykker ind på E&H 2024 i Herning, bliver det med tre helt nye modeller af de grønne. Den italienske traktorproducent er barslet med to nye på to hjul og en på fire.

”Fabrikken udvikler hele tiden og skaber nye modeller og muligheder. Nu har Ferrari hittet på en ny flerpladet oliebads-kobling, som anvendes i traktorseriens nye lillebror, Ferrari 306 Smartsafe. Der er kopfjedre mellem hver plade, som sørger for, at koblingen fungerer som multipladebremse. I nødstilfælde kan det stoppe PTO’en øjeblikkeligt, mens motoren fortsætter med at køre”, forklarer direktør Ole Hosbond hos Sønderup Maskinhandel, som har dansk import af Ferrari’erne.

”Enklere mekanik medvirker til, at den lille nye kan sælges til en billigere penge. Det samme gør sig gældende for den anden nyhed på to hjul, som hedder Ferrari 380 HY Stargate, og er med hydrostatisk transmission. Det gør den enklere og billigere at producere, og derfor kan vi naturligvis også sælge den til en lav kampagnepris. Stargate er vendbar og kan køre med alle typer redskaber, og jeg er ikke i tvivl om, at den vil appellere til mange i den grønne sektor”, siger Ole Hosbond.

 

En kendt nyhed

Ferraris nyhed på fire hjul er i virkeligheden kendt i forvejen. Der er nemlig tale om en smallere version af traktoren Cromo 35 AR.

”Mange anlægsgartnere og andre har behov for en smidig traktor, der nemt kan komme rundt, hvor pladsen måske ikke er den bedste. Det kan Cromo 35 AR, som er 98 centimeter bred. Men hvis det stadig er i overkanten, hedder løsningen nu Cromo 35 AR Junior. Den er endnu smallere, nemlig kun 80 centimeter. Logikken fortæller, at det naturligvis går en anelse ud over stabiliteten, men traktoren har stadig et meget lavt tyngdepunkt”, forklarer Ole Hosbond.

 

Alle mærker med

Bortset fra at være lidt smallere over skuldrene, er Junior ikke forskellig fra standard-versionen af Cromo 35 AR. Det er stadig en trecylindret Kubota-motor med 25 hk, der snurrer under hjelmen, og hydraulik, transmission og øvrig mekanik er også uændret.

”Foruden Ferrari-traktorerne med både to og fire hjul, tager vi også alle vores øvrige mærker med til E&H. Vi gør faktisk comeback på messen. Sønderup Maskinhandel var med på den første E&H, og så var vi også med på den seneste for tre år siden. Dem indimellem sprang vi over. Men i 2021 havde vi stor succes med at præsentere vores CAST-minilæssere, og vi havde en rigtig god messe. Derfor er vi naturligvis med igen”, siger Ole Hosbond.

 

Billedtekster:

1.

Ferraris nye Cromo 35 AR i Junior-udgaven er 18 centimeter smallere end standard-versionen.

2.

Ny Ferrari-lillebror 306 Smartsafe.

3.

Ferrari 380 HT Stargate har hydrostatisk transmission, som gør den både enklere at producere og samtidig billigere.

 

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk