Artikel fra marts 2021
Læs hele avisen

Tre tons mere på Engcon-krogen

05-05-2021

Tungere sideplader giver næststørste tiltrotator mulighed for at løfte otte tons

Fra fem til otte tons er noget, når det gælder løftekrogen på en tiltrotator. Ved at opgradere overdelen med tungere sideplader er det ikke desto mindre lykkedes Engcon at lægge de 60 procent ekstra på løftekrogen på fabrikkens næststørste tiltrotator, EC226.

Rotatoren passer til gravemaskiner fra 19 til 26 tons, og her har løftekrogen fået et ordentligt – løft. Den nye opgradering gælder for direkte indfæstede tiltrotatorer, oplyser Engcon.

Foruden at klare tre tons mere end den hidtidige version, har den kraftigere løftekrog også større diameter. Det udmønter sig i mulighed for at holde mere robuste kæder eller løftestropper.

”Det har været et ønske, fordi nogle maskinførere bruger meget grove løftestropper ved tunge løft”, forklarer konstruktør Göran Kron hos Engcon.

Han fortæller tillige, at løftekrogen er CE-mærket, som det er tilfældet med alle andre løftekroge, som Engcon monterer på tiltrotatorerne. Opgraderingen til otte tons gælder med øjeblikkelig virkning. Otte-tons krogen er allerede i produktion og leveres  nu som standard på alle direkte indfæstede EC226-tiltrotatorer.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk