Artikel fra maj 2021
Læs hele avisen

Velskabt fem-tonser

31-05-2021

Ny kompakt Bobcat hjullæsser vinder Global Design Award

Bobcats nye kompakte hjullæsser L85 er velskabt og ser godt ud. Det har fabrikken nu udtrykt i intet mindre end en Global Design Award fra den internationale design-organisation iF International Forum Design, som de seneste 67 år har hædret verdens bedste designs i en række kategorier.

En del af hæderen skal tilskrives det tyske designfirma Lumod GmbH i München, som har været kraftigt inde over projektet med L85. Selve produktionen af maskinen klares af Bobcat-fabrikken i Dobris i Tjekkiet.

I udviklingen af maskinen har designerne og konstruktørerne været meget bevidste om, at små, kompakte læssemaskiner skal kunne køres af stort set alle. Også mindre erfarne maskinførere. Derfor har umiddelbar tilgængelighed og en høj grad af overblik vægtet tungt på designbordet. L85 har blandt andet fået optimalt med glasdøre på begge sider, fuldt udsyn både fremad og bagud og godt med LED-lys. Alle betjeningsknapper er grupperet på sidekonsollen med joysticket direkte på sædets armlæn til at øge brugervenlighed og komfort.

Med den prisbelønnede maskine satser Bobcat på at ramme et bredt segment af brugere fra byggeri, landskabspleje og vejarbejde til snerydning, genbrug, industri og udlejningsbranchen.

Billedtekst:

Designprisvinder på opgave med kosten.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk