Artikel fra november 2021
Læs hele avisen

Vermeer udvider med elektriske minilæssere

08-11-2021


Det barske sortiment af kædegravere, flishuggere, stubfræsere og underboringsmateriel får selskab af små, tavse hollandske læssere

Det er ikke en lille, blå spirrevip af en hollandsk minilæsser, de fleste umiddelbart forbinder med maskinleverandøren Vermeer Danmark. Men der er en ny virkelighed efter, at administrerende direktør Bent Tangemann og hans mandskab netop har præsenteret den nye i familien: 900 kg Conmeq AS15.

”Vermeer har indgået en distributionsaftale med Conmeq Construction Equipment & Machinery, som producerer de små læssere. Derfor har vi nu også minilæssere i produktprogrammet”, fortæller Bent Tangeman.

Indtil videre er Conmeq-produktprogrammet til at overskue. Det består af én model, men den danske forhandler forventer, at der dukker flere forskellige op hen ad vejen.

 

Læsser 500 kg

”I første omgang véd vi, at AS15 også kommer i en fjernstyret version. Maskinen læsser op til 500 kg med en løftehøjde med pallegafler op til 2,25 meter, og maskinen kører op til 11 km/t. Batterikapaciteten rækker til en fuld arbejdsdag”, forklarer Bent Tangemann.

”Vi ser et godt potentiale for Conmeq’en til både kirkegårde, anlægsgartnere, rideskoler og entreprenører med arbejde inde i byerne. Maskinen er blot 77 centimeter bred, så den kører problemfrit ind langt de fleste steder. Den siger jo ikke noget, når den kører rundt og flytter gods, og samtidig er der ingen udstødning. Så den lever fint op til de nyeste krav om optimalt hensyn til miljøet”, siger Vermeer-direktør Bent Tangemann.


Billedtekster:

1.

Vermeer Danmarks administrerende direktør, Bent Tangemann, har taget kontrollen over den nye minilæsser Conmeq AS15, mens produktchef Mads Lauritsen kigger med fra sidelinjen.

2.

Der er ikke de store dikkedarer forbundet med at betjene den hollandske minilæsser. Alt er logisk og enkelt.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk