Én formand – to beretninger

31-01-2024
Del artikel på


Formanden for Maskinleverandørerne Park, Vej og Anlæg var forhindret - så klarede entreprenørsektionens formand begge beretninger

Der er et fint samarbejde mellem brancheforeningen Maskinleverandørernes to sektioner – den med de store entreprenørmaskiner og den med de mindre til den grønne sektor. Så godt, at hvis formanden for den ene sektion ikke har mulighed for at deltage i den årlige generalforsamling, så klarer formandskollegaen hos de grønne ærterne.


Det var direktør Lasse Lindholm, Lindholm Maskiner, der ikke havde mulighed for selv at troppe op. Og dermed afleverede Klaus Meldgaard, som er afdelingschef hos Meldgaard Handel A/S, beretningen for begge sektioner.


Det gik fint. Ikke mindst, da der faktisk var sammenfald på mange områder for de to sektioner. Klaus Meldgaard sagde, at de to beretninger var et tilbageblik på det forgangne år og samtidig en aktuel status, og han konstaterede, at branchen havde været ramt af den globale energi- og forsyningskrise.

 

Meget fra Ukraine og Rusland

”Krigen i Ukraine har gjort os smertelig bevidste om, at der faktisk produceres en de komponenter til vores maskiner i Ukraine og Rusland. Det finder man ud af, når leveringerne stopper fra den ene dag til den anden. Det gælder blandt andet stål og ledningsnet. Kort sagt bredspektret komponentmangel”, sagde Klaus Meldgaard.

Den afledte effekt var, at leveringen af færdige maskiner blev forsinket og i nogle tilfælde også dyrere end budgetteret.


”Når maskinen er forsinket, skal den eksisterende maskine køre flere timer og dermed også serviceres på en anden måde, end den nye maskine. Det giver mere travlhed på værkstederne, og ikke mindst i reservedelsforsyningen”, konstaterede dagens dobbelte formand.


Leveringstiden på maskiner er blevet nedjusteret for mange, og for nogle er den helt væk. Tilmed er der begyndt at blive opbygget lagre af maskiner, da en del kunder har været afventende med at investere. Det forventer Klaus Meldgaard vil kunne udlignes med et større salg i løbet af 2024.

 

Billedtekster:

 

1.

Bestyrelsen der førte Entreprenørsektionen gennem det seneste års tid. Fra venstre direktør Jan Dahl, Wirtgen, formand og afdelingschef Klaus Meldgaard, Meldgaard Handel, og direktør Robert Kjærgaard, Stemas.

 

2.

Trekløveret bag Maskinleverandørerne Park, Vej og Anlæg i det forgangne år. Fra venstre direktør Bent Tangemann, Vermeer Danmark, direktør Lasse Lindholm, Lindholm Maskiner, og direktør Birger Pedersen, Timan.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk