Artikel fra oktober 2022
Læs hele avisen

16 tons til det fine – 40 tons til det større

22-10-2022HM Entreprenør har været omkring Scantruck efter nye Komatsu-dozere

Småt grej til det fine. Mere gods i det til de større opgaver. Hvis man kan kalde 16 tons for små grej, så er HM Entreprenør A/S i Horsens blevet godt kørende, når der skal afrettet sand og finreguleres. Til gengæld tager 40 tons fat med masser af power, når det gælder flytning af større mængder jord.


Entreprenør Michael Mortensen har hentet det nye materiel hos Scantruck A/S. To nye Komatsu-dozere, som key account manager Poul Erik Nielsen sørgede for at få til Horsens.

”Vi har købt en Komatsu D51PX-24 på omkring 16 tons og en godt og vel dobbelt så tung D85PX-18. Med ripper vejer den i omegnen af 40 tons. Vi skulle bruge to anderledes modeller, end de dozere, vi havde i forvejen. Og efter en god snak med Poul Erik Nielsen fandt vi frem til de maskiner, der er de rigtige”, fortæller Michael Mortensen.

 

Så skal der skubbes

Den store D85PX-18 dozer er købt til virkelig at skubbe store og tunge mængder jord ved nogle af de mange projekter, som HM Entreprenør udfører landet over. Horsens-er meget anerkendt for blandt andet jordflytning. Maskinen er den største dozer, som entreprenørfirmaet i øjeblikket har i flåden. Motoren er af egen avl – en Komatsu Stage V med 267 hk. Maskinen er udstyret med Trimble-maskinstyring.


Også den mindre D51PX-24 har fået monteret Trimble 3D, som har stor betydning for netop de opgaver, som den kommer til at løse. Det bliver bland andet afretning og finregulering af sand. Med 3D og laser kan maskinen også både lægge sand, hvor det skal være, og rette af også inde i haller. Maskinen har 133 Stage V-heste af eget Komatsu-opdræt i motorrummet.

HM Entreprenør har jordarbejde, byggemodning, kloakarbejde, beton og belægning på menuen. I fjor havde firmaet 50-års jubilæum. Entreprenør Michael Mortensen overtog virksomheden for 14 år siden.

 

Billedtekster:

 

1.

Den nye 40 tons Komatsu D85PX-18 er den største dozer i HM-flåden i øjeblikket.

 

2.

Når Komatsu D85PX-18 lader sine 267 hk tage fat, sker der noget.

 

3.

Komatsu D51PX-24 på 16 tons er særdeles velegnet til udlægning og afretning af sand.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk