Artikel fra november 2016
Læs hele avisen

34 tons grøn sorterer

25-11-2016
Ny McCloskey mobilsigte har fået stationær placering i Nysum Grusgrav

Det kan være en god idé med en mobil sigte, der placeres stationært. Det mener Tommy Bjerregaard, der er driftsleder for Nysum Grusgrav nord for Hobro. Grusgraven er med i Colas-koncernen og producerer råstoffer til eget brug i store mængder.

Sigten skal bare være den rigtige. Det sikrede Tommy Bjerregaard sig ved at tage en tur rundt til både kolleger og konkurrenter for at se og høre om erfaringer, før han kontaktede dem med store mobilsigter på produktprogrammet.

Først da Tommy Bjerregaard og maskinteknisk chef Henrik Kusk hos Colas reelt havde besluttet sig for, at det skulle være 34 grønne tons fra irske McCloskey, tog de fat i produktchef Morten Gren Pedersen hos Scantruck A/S i Skive, som er mærkets danske importør.

”Colas vil være selvforsynende med råstoffer, og derfor laver vi 0-4 grus til koncernens asfaltværker. Det er det, vores nye McCloskey-sorterer hovedsagelig skal foretage sig. Maskinen har et større soldareal end maskiner af andre fabrikater, og det sikrer os et renere produkt og samtidig i større mængder. De materialer, som asfaltfabrikkerne ikke bruger, omsætter vi i eksternt salg”, forklarer Tommy Bjerregaard.

 

Høj produktivitet

Det er store mængder, der ryger igennem den nye McCloskey S190. Det bliver til i omegnen af 350 tons sorterede materialer i timen i Nysum Grusgrav.

”For at sikre høj produktivitet uden stop, læsser læssemaskinerne ikke direkte i sortereren, men i en stor fødekasse med plads til 180 tons. Når den er fyldt, kan den forsyne maskinen i cirka 35 minutter. Det giver naturligvis optimale muligheder for løbende at køre til med nye forsyninger, uden at sigten bliver arbejdsløs ind imellem”, siger Tommy Bjerregaard.

Den grønne 34 tons sorterer i Nysum er den største todækker-maskine, der produceres på McCloskey-fabrikken. Modellen S190 er den første, der er udstyret med en tysk Deutz-motor, og det passer Tommy Bjerregaard helt perfekt. Motoren er i øvrigt udstyret med auto-start og -stop, som standser alle bånd og sigten, når motoren går i tomgang.

Det er nu ikke noget, der sker ofte i Nysum. Den eksterne fødekasse sørger for, at der konstant er rigeligt for maskinen at sortere, og tillige har maskinen selv en fødekasse på hele 10,3 kubikmeter.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk