Anlægsgartner først til at køre Fort

07-11-2018


Førte italienske Fort MPM-redskabsbærer sendt fra Sønderup til Tolstrup ved Fredericia

Der er forskel på at køre Ford og Fort, selv om de to mærker kan lyde bemærkelsesværdigt ens. Anlægsgartner Christoffer Lund, der driver Tolstrup Anlægsgartneri i Tolstrup vest for Fredericia, valgte dem med ”t” i enden og fik maskinhandler Ole Hosbond hos Sønderup Maskinhandel A/S til at levere den. Danmarks første eksemplar af en italiensk Fort MPM-redskabsbærer, som Sønderup-firmaet har import og forhandling af.

Den nye multimaskine i Tolstrup kommer først og fremmest til at feje. MPM i maskinnavnet fortæller ganske vist, at der er tale om en Multi Purpose Machine. En universalmaskine, som kan løse mange forskellige opgaver. Tolstrup-anlægsgartneren har fået sin Fort MPM som feje-/sugemaskine, og det er først og fremmest den italienske sugeevne, der har afgjort valget. Hertil tæller en række fordele som blandt andet god førerkomfort og enkelt betjening også på positivlisten.

 

Mange opgaver

”Vi valgte at investere i en feje-/sugemaskine, fordi det sikrer vore kunder, at vi kan levere hurtigt og effektivt, også på ad hoc-opgaver. Maskinen tilknyttes vores set-up i Horsens, hvor vi blandt andet passer flere end 75 skoler, børnehaver, plejehjem og andre institutioner for Horsens Kommune. Disse adresser skal løbende fejes og renholdes. Derudover glæder vi os naturligvis til også at tilbyde fejning med eget mandskab og grej til vore andre kunder”, siger anlægsgartner Christoffer Lund.

Den store anlægsgartnervirksomhed er familieejet og beskæftiger fra 20 til 30 medarbejdere, afhængig af sæson.

Fort-fabrikken ligger ved Verona i det nordlige Italien. Det med at lave universalmaskiner er nyt for fabrikken, som ikke selv er ny. Virksomheden har mange år på bagen som producent af maskineri til landbrug og gartneri.

 

Mange år med Fort

Sønderup Maskinhandels relationer til italienerne er heller ikke af ny dato. Ole Hosbond kunne sidste år fejre 10 års jubilæum som importør af Forts små traktorer til juletræsproduktion. Sønderup Maskinhandel forhandler også Forts walk-behind fejemaskiner.

Den nordjyske maskinhandel har selv haft lejlighed til at sætte fingeraftryk på redskabsbærerne Fort MPM. De italienske konstruktører lyttede opmærksomt til ønsker fra den danske importør, da stregerne til den nye maskine blev slået. Ole Hosbond glædede sig blandt andet over, at ingeniøren bag Fort MPM er godt to meter høj og har store fødder. Altså ikke en lille spirrevip af en italiener, men en voksen mand med god fornemmelse for, hvordan store nordboer skal kunne sidde og fungere i en kabine.

Billedtekster:

1.

Anlægsgartner Christoffer Lund (til venstre) købte den første Fort MPM-redskabsbærer, og direktør Ole Hosbond leverede 

2.

Anlægsgartner Christoffer Lund med ny Fort MPM og tre af sine folk. Fra venstre Brian, Christoffer, Claus og Peter.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk