Artikel fra september 2023
Læs hele avisen

Bedste Have & Landskab

14-09-2023
Del artikel på

Maskinleverandørernes mand i bestyrelsen kalder udstillingen mere harmonisk og sammenhængende end tidligere

Anlægsgartnerne dystede om at byde sig til med flotte stande med masser af smukke blomster på Have & Landskab i Slagelse. De mest overdådige blomster delte brancheforeningens Maskinleverandørernes mand i bestyrelsen, Bent Tangemann, dog ud efterfølgende: ”Dette års udgave af Have & Landskab er den bedste af slagsen i de over 25 år, jeg har været med”.

”Vi har haft mange gode gæster forbi vores stand, både beslutningstagere og brugere. Alle synes, at HL23 har været både superhyggelig og meget relevant fagligt. Som medarrangør af udstillingen er det virkelig rart at se, at der er kommet styr på bespisningen og se, hvordan hele udstillingen er langt mere harmonisk og sammenhængende end tidligere”, siger Bent Tangemann. Han er direktør i Vermeer Danmark A/S og stod selv på udstillerlisten.

”Med både Maskinleverandørernes Innovationspris, nye områder og pausemuligheder, flere mesterskaber, det største program med lynkurser på Fagligt Forum nogensinde og glade gæster overalt er der ikke en finger at sætte på årets udstilling”, mener han.

 

Ny rekord

Årets udstilling blev besøgt af 11.661 fagfolk, og dermed satte Have & Landskab 2023 ny publikumsrekord. På udstillersiden blev der tale om en tangering af rekorden fra 2018 med 278 udstillere, der havde købt stand på messearealerne ved ZBC Jernbjerggaard ved Slagelse.

Det er en kvartet bestående af Maskinleverandørerne Park, Vej & Anlæg, Danske Anlægsgartnere, Danske Planteskoler og Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet, der arrangerer Have & Landskab-udstillingerne. Der er stort set tilfredshed og store smil hele raden rundt. Dog kunne slotsgartner og adjungeret professor ved Københavns Universitet Palle Kristoffersen godt tænkt sig at se endnu flere besøgende.

”Det forbløffer mig, at der stadig findes kommuner og anlægsgartner- og entreprenørvirksomheder, som ikke kan finde tiden ti at lægge vejen forbi. Der er så imponerende meget nyt at opleve overalt, og det bør man virkelig unde sig selv og ens ansatte at opleve. Derfor er det heldigvis dejligt at se flere og flere tegnestuer og landskabsarkitekter på arealerne, for de hører til her”, siger Palle Kristoffersen, som håber på flere fagfolk til Have & Landskab i 2025.

 

Billedtekster:

1.

Bent Tangemann, Maskinleverandørernes mand i Have & Landskabs bestyrelse, kan ikke sætte en finger på årets udstilling – måske bortset fra lidt behov for regnslag på andendagen.

2.

11.661 besøgende satte ny rekord på ZBC Jernbjerggaard

3.

Der var styr på bespisningen, men kø ved flæskestegs-sandwichene kunne ikke undgås.

4.

Godt vejr og masser af fagsnak rundt om på standene.

5.

Det hele kørte fint rundt hos Engcon, som havde tiltrotator-demo på programmet alle tre dage.

6.

Fem sjællandske erhvervsskoler stillede med hver sit hold af to til regionsmesterskaberne for anlægsstruktørelever i kamp om finaleplads til DM i Skills til foråret.

7.

GMR Maskiner erkendte, at det bare var varmt luft. Men det var også det, der var fidusen ved den franske ukrudtsbekæmper Ripagreen, som fås både som både kan være håndholdt, rygbåret eller køre på en trolley. Salgschef Jakob Msgaard demonstrerede det nye grej.

8.

”Den kommer. Den kommer alligevel. JO! DEN KOMMER”. Op til Have & Landskab blev det pludselig tvivlsomt, om Scantruck kunne få den nye, elektriske Manitou-teleskoplæsser med til Slagelse. Alt endte godt, så el-versionen af topsælgeren MT625 kunne præsenteres på messen.

9.

Beach Boys. Når distriktschef Palle Andersen (til venstre) og administrerende direktør Troels Stausholm Jensen hos Bobcat-importøren Stenderup ikke kunne tage til stranden på grund af Have & Landskab, kunne de tage stranden med til Have & Landskab.

 

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk