Artikel fra januar 2023
Læs hele avisen

Branche giver sig selv et lift med ny messe

14-01-2023
Del artikel på

Liftbranchen går sammen og etablerer Dansk Liftmesse 2023 i Slagelse

Det bliver nemt at komme til at se det hele lidt fra oven, når maskinbranchen barsler med en helt ny messe i Slagelse. Torsdag den 11. og fredag den 12. maj giver producenter og forhandlere inden for liftbranchen i bogstavelig forstand sig selv et lift. Et udendørs areal på omkring 3000 kvadratmeter ved ZBC Transport og Logistikskolen fyldes med lifte og minikraner.

Det er en gruppe af aktører inden for liftbranchen, der har stukket hovederne sammen og selv skabt Dansk Liftmesse 2023.

”Gennem de senere år har flere i liftbranchen talg om, at det kunne være spændende, hvis der fandtes en udendørs messe med fokus udelukkende på lifte og minikraner. Behovet er stort for denne type maskiner ude i markedet, og i Danmark findes der ikke de store muligheder for, at kundesegmentet kan blive præsenteret for hele udvalget og møde de førende producenter og forhandlere samlet på ét sted”, forklarer direktør Henrik Skibsted fra Ahern Danmark, som er en af initiativtagerne til messen.

 

Nye og brugte

Med sig i styregruppen bag Dansk Liftmesse 2023 har Ahern Danmark blandt andre Versalift og Jøma Lift Teknik. De tre fra styregruppen lader sig naturligvis selv se på messen sammen med en række andre udstillere. Totalt ventes messen at få 15 udstillere, som vil præsentere et bredt udvalg af lastbillifte, saxlifte, bomlifte, spiderlifte, minikraner og andre typer af løftende grej.

Udstillerne får mulighed for at vise hele varelageret frem, hvis de kan presse det ind på de respektive stande. Det bliver nemlig ok at viste såvel spritnye maskiner og produktnyheder samt brugte lifte og minikraner. Desuden vil messen give de besøgende fagfolk mulighed for at hente råd og vejledning til at vælge netop det produkt, der matcher de enkeltes behov.

 

IPAF kommer også

Forskellige leasingselskaber har meldt deres ankomst til Slagelse for at være klar til en snak om de leasing- og finansieringsmuligheder, der bydes på. Det vil også blive fokus på sikkerhed, liftkurser og –certifikater. Den internationale IPAF-organisation møder nemlig også op og giver de besøgende mulighed for at høre om blandt andet kurser for liftoperatører. IPAF står for International Powered Access Federation og er en globalt anerkendt kursusorganisation, der promoverer sikker og effektiv anvendelse af lifte.

”Succesen er til at tage og føle på allerede på forhånd. Alle stande er nemlig fuldt booket, og hvis messen bliver lige så populær blandt de besøgende, skal vi ud og finde mere plads næste gang, vi holder liftmesse”, siger Henrik Skibsted.

 

Store forventninger

Hos Versalift i Farsø er der store forventninger til messen hos Versalift Denmark.

”Der er ikke tvivl om , at der er et stort behov for dette tiltag. Både lifte og minikraner anvendes jo af en lang række forskellige aktører indenfor byggebranchen. Målgruppen for messen er blandt andre entreprenører, folk der arbejder med tag og facade, og vindmøllebranchen. Det offentlige har også brug for vores maskiner til opgaver som belysning, opsætning af skilte og trafikreguleringer”, siger Jesper Krogh Jensen, der er salgsansvarlig hos Versalift.

Jøma Lift Teknik tager turen fra Kolding til Slagelse for at være med. Firmaet har været i liftbranchen i over 20 år.

”Vi tager alle de seneste produktnyheder og de helt store maskiner med på messen. Dermed bliver der et bredt udvalg af lifte og minikraner til alle formål, og gæsterne får mulighed for at se maskinerne i drift helt tæt på”, siger Jørgen Martinsen, som var manden, der i sin tid grundlagdeJøma Lift Teknik.

Det bliver gratis at besøge Dansk Liftmesse 2023. Messeområdet hos ZBC Transport og Logistikskolen vil i øvrigt være ekstra nemt at finde for gæster, der har for vane også at tage til den grønne branches messeflagskib, Have & Landskab. Der er kun små halvanden kilometer mellem de to udstillingsområder. Man skal dog ikke satse på at besøge begge messer på samme tur til Slagelse. Have & Landskab afvikles i år den 30. og 31. august samt 1. september.  


Billedtekst:

De tre medlemmer af styregruppen for Dansk Liftmesse. Fra venstre er det Henrik Skibsted fra Ahern Danmark, Jørgen Martinsen fra Jøma Lift Teknik og Jesper Krogh Jensen fra Versalift.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk