Erfaren snemand sikrer sig Falköping-importen

18-04-2018

Firmaet Karstens Maskinservice har repareret og serviceret snegrej i årevis – nu vil Karsten Olesen også sælge det med Bruno Pallesen som spydspids

Hvis det står til indehaveren af virksomheden Karstens Maskinservice i Arden, kan Kong Vinter bare komme an. Han har netop truffet aftale med svenske Falköping om fremover at tage sig af såvel import som forhandling af det brede program i saltspredere til lastbiler, traktorer, læssemaskiner og varevogne. Med sig i vinterkrigen tager Karsten Olesen en af Danmarks mest erfarne sælgere af netop vintergrej, Bruno Pallesen.

”Jeg har selv godt 15 års erfaring med service og reparation af vintermateriel, og med Bruno Pallesens mange år i branchen er vi rigtig godt rustede til både salg og service af Falköping. Jeg var overhovedet ikke i tvivl, da Falköping-producenten Christer Friggeråker tilbød mig importen for Danmark. Jeg var heller ikke i tvivl om, at jeg straks skulle kontakte Bruno Pallesen, så vi kunne lave en aftale”, fortæller Karsten Olesen.

 

Svensk med dansk

Falköping er blandt Sveriges største producenter af saltspredere. Firmaet er kendt for robuste produkter med en stærk overfladebehandling og enkel hydraulik, som gør Falköping-sprederne billige i drift og nemme at vedligeholde. Hydraulikmotorer og ventiler er i øvrigt fra danske Danfoss. Og Hardi leverer pumperne til sprederne med befugtningsanlæg.

Det passer den nye Falköping-importør udmærket, at vinteren 2017/2018 trods alt ikke blev længere, end den gjorde. Faktisk er foråret rigtig fint til at overtage agenturet, vurderer Karsten Olesen.

”Når vi lige er kommet ud af en vinterperiode, har vi optimale muligheder for at bygge lageret rigtigt op. Salgsmæssigt er det faktisk også udmærket. En del kunder går i gang med indkøb til den kommende vinter, når det netop er begyndt at grønnes”, siger Karsten Olesen.

 

Mange år med maskiner

Foruden Bruno Pallesens næsten legendarisk mange år med salg af vintergrej, kan 50-årige Karsten Olesen trække på sin egen lange historik med maskiner. Oprindelig er han udlært personbilmekaniker, men har i praksis aldrig rigtig fået skruet i personbiler. Derimod tæller karrieren tre år med lastbilopbygninger med kraner, 13 år med service og reparation af trucks, samt tre år med saltspredere og sneplove af forskellige mærker, inden han blev selvstændig i 2009.

”Nu glæder både Bruno Pallesen og jeg mig til at komme i gang på de danske veje, og vi ser frem til at servicere både Vejdirektoratet, kommuner, vognmænd og entreprenørvirksomheder landet over med Falköping-saltstrøere. Falköping står for høj kvalitet og en konstant udvikling og fornyelse af produkterne. I Sverige er der større behov for saltspredere, og det giver naturligvis mange forskellige løsninger, som vi så kan nyde godt af også i Danmark, hvor sæsonen som regel er kortere”, siger Karsten Olesen.

Billedtekst:

Karsten Olesen og Falköping-chefen Christer Friggeråker trykker hånd på det nye samarbejde, som gør Karstens Maskinservice til dansk importør og forhandler af det svenske vintergrej. Fra venstre er det sælger Bruno Pallesen, Karsten Olesen, Christer Friggeråker og næste Falköping-generation, Marcus Friggeråker.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk