Et hold nye svenskere tromler ind i Danmark

24-05-2018

Erenfred Pedersen har sat sjette generation af små Dynapac-tromler på produktlisten

De kommer tromlende, svenskerne. Også når der ikke skal spilles fodbold, men banes vej. Den svenske producent Dynapac har netop sendt sjette generation af små tromler på markedet i skikkelse af nye serier af CC1100- og CC1200-maskiner, og der er faktisk tale om flere end to tromler. De nye modeller fås nemlig både som tandemtromle med dobbelt glatvalse og som combi-tromle med gummihjul bag.

Det er Erenfred Pedersen A/S, der forhandler Dynapac i Danmark. Og den danske importør glæder sig over de nye CC1100 og CC1200’ere i generation VI – romertal for 6.

”Maskinerne er udviklet med maskinføreren i tankerne og designet til at imødekomme byggebranchens hårde forhold. Det har resulteret i robuste, ergonomiske og ikke mindst moderne maskiner med optimale arbejdsbetingelser, som er skabt med henblik på at opnå optimale komprimeringsresultater”, forklarer Martin Brinkmann-Pedersen, som både er administrerende direktør og har ansvaret for asfaltmaskiner hos Erenfred Pedersen A/S.

 

Forskydning giver overblik

”Maskinerne er udstyret med en rummelig og vibrationsdæmpet førerplatform, der giver god komfort på lange arbejdsdage. Som tilvalg kan førerplatformen forskydes hele 210 mm. Det medvirker til et øget overblik, både over frontvalsen og bagvalsen. Det øgede overblik hjælpes på vej af den lave og smalle motorhjelm”, siger Martin Brinkmann-Pedersen.

Maskinserien er tillige udstyret med et nyt instrumentpanel med tastaturknapper og display, som viser de vigtigste funktioner. Dermed har maskinføreren et præcist overblik over alle de nødvendige informationer.

Maskinserien har mekanisk justerbar forskydning, så maskinføreren kan indstille den bagerste ramme med forskydning af frontvalsen med op til 50 mm. Det gør det nemmere at komprimere tæt på vægge og kantsten uden risiko for skader på maskine eller bygninger.

 

Ingen mærker

Valserne har koniske valsekanter, der gør det muligt at komprimere uden at efterlade mærker. ”Maskinseriens store valsediameter gør den velegnet til både bløde og hårde slidlagsbelægninger og sikrer, at asfalten ikke skovles i lag foran maskinen. Både CC1100 og CC1200 kan komprimere højfrekvent med mulighed for at vælge mellem to frekvenser afhængigt af arbejdsforhold. CC1100 og CC1200 har Kubota-dieselmotorer med virkelig god ydeevne med maksimal oppetid”, fortæller Martin Brinkmann-Pedersen.

Vandsystemet er et af de vigtigste systemer for at få asfaltvalsen til at arbejde optimalt. Valserne på de to nye svenskere er udstyret med et sprinklersystem, der har en let tilgængelig sprinklerpumpe og filter over den bagerste valse. Designet af sprinklersystemet sikrer en jævn og kontinuerlig komprimering med maksimal oppetid.

 

 

Billedtekst:

 

Ny Dynapac CC1200 i sjette generation.

Læs mere på
www.ep.dk

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk